Potrivit datelor Sociopol, cei mai cunoscuți oameni politici par să fie președintele Klaus Iohannis, fostul președinte Traian Băsescu și fostul premier Victor Ponta (din sondaj rezultă că absolut toate persoanele chestionate – 100% – au auzit despre cei trei politiceni). Cei trei sunt urmați îndeaproape de Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Dacian Cioloș, Gabriela Firea și Sorin Grindeanu. Pentru mai multe informații, puteți consulta cele două tabele de mai jos.

În ceea ce privește încrederea însă, procentele se modică radical, în sens negativ. Nu există nici măcar un singur politician care să fi strânit încrederea unui procent mai mare de 50% din persoanele chestionate. În ciuda agitației din ultimele luni, potrivit Sociopol, Partidul cu liderii politici în care românii au cea mai mare încredere ar rămâne PSD care are doi lideri cu încredere peste 30% și alți trei marginal sub 30% . Liderul cu cea mai mare încredere pare să fie primarul general al Capitalei Gabriela Firea. Mai populară decât ea este doar Raed Arafat, dar care este din grupul independenților. Mai multe amănunte puteți afla consultând tabelele de mai jos.

În ceea ce privește al doilea partid ca importanță la nivelul țării, PNL, doar președintele Iohannis prezintă un nivel de încredere de peste 30%, mai exact 35% . PNL mai beneficiază de un alt lider cu încredere semnificativă, Cioloș, la 25% – dar de avut în vedere ezitările sale de intrare în partid.