Un nou sondaj realizat în perioada 19 – 25 iunie 2020 arată care este partidul preferat de români și cu cine ar vota dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum.

Ultimul sondaj Sociopol arată intenția de vot pe partide în acest moment. Conform rezultatului sondajului, PNL are 33% intenție de vot, PSD 28%, 13% ar obține USR-PLUS, 8% Pro România, câte 5% ALDE și PMP.

Rezultatele arată că PNL este cel mai bine clasat partid politic din România, având un procent de 33% în rândul alegătorilor. PNL este urmat de PSD, care însă nu reușește să depășească 30%, acumulând doar 28% , conform intențiilor de vot exprimate de cei care au fost chestionați de Sociopol.


Față de un alt sondaj Sociopol realizat în luna aprilie 2020, PNL pare să fi scăzut în ochii cetățenilor, în timp ce PSD a mai câștigat puțin „teren”.

La acel moment, PNL ar fi obținut 43% din voturi, procent care în comparație cu ultimul sondaj realizat, în iunie 2020, era mai mare cu 10 procente mai mare. S-ar părea că în decurs de 2 luni, cetățenii și-ar fi pierdut încrederea în liberali.

În aprilie, PSD s-ar fi clasat pe locul secund, cu 26%, pe când acum, în iunie, social-democrații se clasează tot pe locul 2 în preferințele românilor, dar cu un procent de 28%.

Și Alianţa USR-PLUS care bifa la acel moment un procent de 17%, conform ultimului sondaj înregistrează doar 13%, deci o scădere de 4 procente.

Ce concluzie au tras specialiștii conform sondajului din luna aprilie?

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE