„Ţineţi minte ce vă spun, cred că el va încerca să amâne într-un fel sau altul alegerile, să găsească motive pentru care ele să nu poată avea loc”, a declarat Biden, în cursul unei strângeri de fonduri online, joi.

Pentru fostul vicepreședinte american (77 de ani) este „singura manieră în care Trump crede că poate câștiga” alegerile prezidențiale.

Odată cu pandemia de COVID-19, care a ucis 50.000 de persoane şi a dus la apariţia a 26,4 milioane de şomeri în SUA, calea spre victorie pare mai grea pentru liderul de la Casa Albă, care până în prezent putea conta pe rezultate bune economice şi pe o bază electorală fidelă, scrie 20 Minutes.

Subliniind recenta ameninţare a liderului de la Casa Albă de a se opune prin veto unei finanţări de urgenţă pentru Poșta americană, Joe Biden a considerat că este un exemplu că Trump are intenţia „să facă tot ce poate pentru ca votarea să fie foarte dificilă”.

În SUA, alegătorii care nu pot să vină la urne pot să-şi trimită buletinul de vot sau să-l depună înainte sau după data scrutinului, ceea ce ar putea să permită evitarea propagării coronavirus. Dar, pentru Donald Trump, aceste metode cresc riscurile de fraudă.

Epidemia Covid-19 în SUA a dus la amânarea alegerilor primare în zeci de state, alegeri care stabilesc candidatul oficial al democraților la prezidențiale.

La Casa Albă, Donald Trump (73 de ani) participă zilnic la conferinţe de presă consacrate cu privire la evoluția pandemiei.

Opozanții săi îl acuză că le transformă în mitinguri de campanie, unde el îşi raliază baza electorală şi îşi atacă rivalii izolaţi la domiciliu, precum Joe Biden, pe care l-a numit „somnorosul”.

„Avem un tip somnoros în subsolul casei sale (…) care nu vrea dezbateri din cauza Covid-19”, a lansat Trump, joi.

„Abia aștept o dezbatere cu Trump”, a răspuns Biden. „Sunt pregătit pentru dezbatere: Zoom, Skype, Slack (Google) Hangoouts sau în persoană. Când vrea, unde vrea”, a adăugat fostul vicepreședinte american.