Evenimentul Zilei > Social > Şomerii din Copşa Mică primesc oferte de muncă
Şomerii din Copşa Mică primesc oferte de muncă

Şomerii din Copşa Mică primesc oferte de muncă

Şomerii din cel mai poluat oraş din judeţul Sibiu, Copşa Mică, se pot întâlni astăzi, de la ora 11.00, cu angajatorii din zonă, la primăria din oraş.

La eveniment participă reprezentanţi ai firmelor din Şeica Mare, Axente Sever, Micăsasa şi Copşa Mică, alături de persoanele fără loc de muncă din această zonă a Sibiului renumită cândva prin activitatea industrială desfăşurată în combinatul de la Copşa Mică.
Acţiunea face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană intitulat „Şansa la ocupare a persoanelor din zone foste industrializate”. În cadrul acestui proiect, la nivelul judeţului Sibiu, un număr de 255 de şomeri vor primi sprijin pentru a urma cursuri de calificare şi specializare, precum şi pentru a-şi găsi un loc de muncă.
Printre primăriile considerate eligibile în proiect, cu care Consiliul Judeţean Sibiu a semnat acorduri de parteneriat pentru formarea de grupuri ţintă, se numără Dumbrăveni, Agnita, Avrig, Târnava, Racoviţa, Hoghilag, Laslea, Axente Sever, Şeica Mare, Şeica Mică, Micăsasa, Merghindeal, Alţâna, Turnu Roşu, Cârţa, Porumbacu de Jos, Moşna, Blăjel, Brateiu şi Alma, lista rămânând deschisă, informează www.agerpres.ro.
Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, un număr de 17 angajatori oferă 135 de locuri de muncă în municipiul Mediaş, cel mai apropiat loc unde îşi caută serviciu şomerii din Copşa Mică, dispuşi să facă naveta.