Evenimentul Zilei > Actualitate > Soldaţii din armata Republicii Moldova au donat sânge pentru victimele din clubul Colectiv
Soldaţii din armata Republicii Moldova au donat sânge pentru victimele din clubul Colectiv

Soldaţii din armata Republicii Moldova au donat sânge pentru victimele din clubul Colectiv

Tragedia din clubul Colectiv a depăşit graniţele ţării. Astfel, aproape 700 de militari din armata Republicii Moldova au participat la campania de donare de sânge pentru victimele tragediei produse vinerea trecută în clubul 'Colectiv' din Bucureşti.

Campania, care s-a desfăşurat în perioada 3 – 5 noiembrie, a fost lansată lansată de Ministerul Apărării în comun cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui de la Chişinău, informează Agerpres.
Potrivit colonelului Vladimir Trofimov, şeful Spitalului Clinic Militar Central, campania se încheie joi la Cahul (în sud-vestul Republicii Moldova), unde circa 100 de militari din Brigada infanterie motorizată Dacia donează sânge.

Colonelul Trofimov a precizat că anterior la centrele mobile de colectare a sângelui s-au prezentat peste 100 de militari din garnizoana Bălţi (nord) şi circa 470 de ofiţeri, subofiţeri şi studenţi din garnizoana Chişinău.

Autorităţile din Republica Moldova au trimis deja duminică seara la Bucureşti circa 700 de litri de sânge şi componente sangvine cu o autospecială a Serviciului moldovean pentru Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: