Evenimentul Zilei > International > Soldat turc ucis duminică în Siria. Militarii turci au declanșat un foc de răzbunare
Soldat turc ucis duminică în Siria. Militarii turci au declanșat un foc de răzbunare

Soldat turc ucis duminică în Siria. Militarii turci au declanșat un foc de răzbunare

Un soldat turc a fost ucis, duminică, în timp ce se afla pe poziția sa, în nord-vestul Siriei. În urma atacului mortar, militarii turci au declanșat un foc de răzbunare, a transmis Ministerul turc al Apărării.

Duminică, în nord-vestul Siriei, un soldat turc a fost ucis și un altul a fost grav rănit, informează reuters.com.

Ministrul turc al Apărării a precizat că în urma atacului, militarii turci au declanșat un foc de răzbunare. Acesta a mai precizat că atacul a fost efectuat de miliția kurdă YPG din regiunea Afrin, unde rebelii din Siria, susținuți de Turcia, au condus anul trecut luptătorii YPG.Ankara declară că YPG este un grup terorist și o extindere a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care a condus o insurgență pe teren turcesc din 1984.

„După incident, țintele identificate ca aparținând teroriștilor au fost supuse focului", a afirmat ministerul într-o declarație.

Ministerul a publicat o fotografie a soldatului care a fost ucis pe Twitter. 

Miliția YPG a fost un aliat pe care Statelor Unite se puteau baza în lupta sa împotriva statului islamic din Siria.

Sursa foto: Le Point

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.