Accidentul a avut loc la 5,00 dimineața pe Șoseaua Mangaliei, în apropierea intersecției cu strada Pandurului, din cartierul Km 5, Constanța. Potrivit polițiștilor, un autoturism condus de o persoana neidentificata încă, a accidentat mortal un pieton, in vârstă de 22 de ani, domiciliat pe raza județului Tulcea. După producerea accidentului, autorul a părăsit locul faptei fara încuviințarea organelor de poliție.” Din cercetări a reieșit că victima a fost lovită de mașina în timp ce traversa Șoseaua Mangaliei prin loc nepermis, fiind târâtă zeci de metri.  .

Autoturismul a fost găsit repede, în timpul accidentului căzându-i tabla cu numărul de înmatriculare.Tânărul decedat în accident era marinar militar, cu grad de fruntaș, și din 2016 lucra pe fregata Regele Ferdinand, participând la toate misiunile navei. În urmă cu cinci zile fregata se întorsese din operațiunea Sea Guardian din Marea Mediterană. În jurul orei 15,30 șoferul fugar, un constănțean de 32 de ani, s-a prezentat la sediul Poliției Rutiere Constanța, adus de un prieten.

În fața anchetatorilor, Dragoș M. ar fi declarat că a simțit impactul, dar a crezut că a lovit un câine. Șoferul era în mașină cu soția, cei doi întorcându-se de la o petrecere. Au un copil, femeia fiind însărcinată cu al doilea. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus reținerea autorului pentru 24 de ore, iar astăzi a fost deferit judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de fugă de la loculu accidentului și ucidere din culpă. Judecătoria a dispus cercetarea sub control judiciar pe 60 zile, măsură ce poate fi contestată de Parchet.

 

Te-ar putea interesa și: