Evenimentul Zilei > Actualitate > Şoferii, sfătuiţi să evite Bulevardul Revoluţiei
Şoferii, sfătuiţi să evite Bulevardul Revoluţiei

Şoferii, sfătuiţi să evite Bulevardul Revoluţiei

Traficul rutier din centrul Aradului a devenit un adevărat test al nervilor pentru şoferi din cauza lucrărilor de asfaltare demarate săptămâna trecută de municipalitate.

Astfel, lucrările de modernizare vizează principalele artere rutiere şi linii de tramvai, de la intrarea în oraş dinspre Timişoara şi până la ieşirea spre punctul de trecere a frontierei de la Nădlac. Pe Bulevardul Revoluţiei, circulaţia este îngreunată din cauza faptului că se lucrează atât pe banda de staţionare, cât şi pe prima bandă a drumului. Mai mult decât atât, unii şoferi opresc pe singura bandă disponibilă creând astfel ambuteiaje în trafic. De aceea, poliţia rutieră le recomandă arădenilor, dar şi celor care vor tranzita oraşul în perioada următoare, să evite zona centrală.

„Le recomandăm conducătorilor auto să evite Bulevardul Revoluţiei, între Podgoria şi Teatru, pentru că se execută lucrări pe partea carosabilă şi circulaţia se desfăşoară cu dificultate. Recomandarea de a evita bulevardul central este valabilă în fiecare zi în care se execută lucrări, de la 7.30 dimineaţa până în jurul orei 18.00. Le recomandăm şoferilor să circule cu maximă prudenţă şi în zona Calea Aurel Vlaicu, unde de asemenea au loc lucrări“, explică Daniel Iaroslav, din cadrul Poliţiei Rutiere Arad. Astfel, conducătorii auto care tranzitează Aradul spre Nădlac pot evita zona unde se lucrează intrând pe centura rutieră din nordul oraşului.

Aglomeraţie la orele de vârf

Potrivit reprezentanţilor autorităţile locale, circulaţia din centrul oraşului se va desfăşura cu dificultate până în preajma Sărbătorilor Pascale. „Sperăm ca până la Paşte întreg bulevardul să fie reabilitat la nivelul celor două tronsoane de circulaţie auto. Zona se aglomerează la orele de vârf pentru că sunt foarte multe maşini. Şi mai avem şi probleme cu unii şoferi care încearcă să parcheze chiar lângă benzile care limitează zona de lucrări şi, din păcate, îi încurcă pe ceilalţi şoferi“, susţine Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad. Proiectul de reabilitare a infrastructurii rutiere din Arad beneficiază de o finanţare de 37 de milioane de euro, din care 20 de milioane de euro reprezintă un credit de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.