Evenimentul Zilei > Actualitate > Şofer, fără permis, cercetat la Constanţa. A ASCUNS ACASĂ VICTIMA PE CARE A LOVIT-O CU MAŞINA
Şofer, fără permis, cercetat la Constanţa. A ASCUNS ACASĂ VICTIMA PE CARE A LOVIT-O CU MAŞINA

Şofer, fără permis, cercetat la Constanţa. A ASCUNS ACASĂ VICTIMA PE CARE A LOVIT-O CU MAŞINA

Un tânăr de 19 ani este cercetat de poliţiştii de la Rutieră Constanţa pentru fugă de la locul faptei după ce a accident cu maşina un bărbat care conducea un moped, pe care iniţial l-a abandonat, apoi a revenit, a recuperat rănitul şi l-a luat acasă.

Accidentul a avut loc astăzi dimineaţă când Ionuţ Ivana a ieşit din parcarea popasului Nazarcea în DN2A, Constanţa-Hârşova, fără să se asigure. Tânărul, aflat la volanul unui autoturism cu număr de Bulgaria, nu deţinea permis de conducere. El a virat la stânga, spre oraşul Ovidiu, moment în care a intrat într-un moped condus regulamentar de Florin Moldovan de 26 de ani din Urluia, care avea 0,17 mg/l alcool în aerul expirat. Imediat după accident Ionuţ Ivana a părăsit locul faptei dar la scurt tip s-a răzgândit. A revenit la locul accidentului, a ridicat victima, a pus-o în maşină şi a transportat-o acasă.

Alertaţi de martori, poliţiştii de Rutieră au început cercetările şi în mai puţin de 40 de minute i-au găsit pe cei doi acasă la Ionuţ Ivana. Victima, Florin Moldovan, care prezenta un traumatism cranio facial, a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa unde primeşte îngrijiri medicale, fiind în afara pericolului. Ionuţ Ivana este audiat la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa. „Autorul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducere fără permis pentru nicio categorie de autovehicule şi părăsirea locului accidentului, ultima infracţiune fiind agravată de faptul că a plecat cu victima, pedeapsa maximă fiind de până la 7 ani” a explicat pentru EVZ, şeful Biroului Accidente din SPR Constanţa, inspector principal George Munteanu.