ȘOCANT. Turiștii plătesc mii de euro să împuște girafe și să le ia acasă

ȘOCANT. Turiștii plătesc mii de euro să împuște girafe și să le ia acasă

O imagine cu o familie fericită, pozând lângă o girafă cu capul în jos, ascunde o practică șocantă, din ce în ce mai populară printre turiștii din state precum Marea Britanie, Germania și Rusia, scrie "The Sun".

Tot mai mulți turiști plătesc mii de euro pentru a vâna girafe în timpul vacanțelor în Africa. Unii dintre ei iau acasă capul girafei vânate, drept trofeu din aventura africană.

Potrivit unui expert, cei mai mulți amatori de astfel de distracții crude și costisitoare provin din America de Nord, Germania, Rusia și Scandinavia.

  • "Unor vânători le place pur și simplu să fie forografiați lângă girafele moarte. Alții plătesc chiar mai mult pentru a le lua capul acasă, drept suvenir, sau chiar pielea", a precizat Julian Fennessey.

Pentru o vânătoare, turiștii plătesc până la 12.000 de euro, la care se adaugă o "taxă de trofee" și o taxă pentru ghid și transport.

Ne puteți urmări și pe Google News

Populația de girafe s-a înjumătățit din 1988, ajungând la mai puțin de 80.000. Vânătoarea este încă legală în state precum Africa de Sud, Namibia și Zimbabwe.