Evenimentul Zilei > Social > ȘOC. Cea mai mare TELEVIZIUNE din România cere AJUTORUL GUVERNULUI pentru a SUPRAVIEȚUI. Vor dispărea emisiunile noastre favorite?
ȘOC. Cea mai mare TELEVIZIUNE din România cere AJUTORUL GUVERNULUI pentru a SUPRAVIEȚUI. Vor dispărea emisiunile noastre favorite?

ȘOC. Cea mai mare TELEVIZIUNE din România cere AJUTORUL GUVERNULUI pentru a SUPRAVIEȚUI. Vor dispărea emisiunile noastre favorite?

Pro TV, o amre televiziune din România, cere Guvernului ajutor de stat pentru a putea continua cu un serial favorit al românilor, Las Fierbinți.

Pro TV solicită Guvernului ajutor de stat pentru serialul Las Fierbinți, respectiv pentru ediția de Crăciun și sezonul de toamnă al anului viitor, în cuantum total echivalent de peste 1 milion de euro, scrie Profit.ro

Cererea pentru bani din buget se adaugă celor depuse de alți solicitanți, precum casele de producție Frame Film și Castel Film, pentru diferite proiecte.

„Profit.ro a relatat anterior că producătorii de film pot aplica, din 12 octombrie, pentru obținerea unor finanțări garantate de stat, pentru producții cinematografice românești și străine realizate în România, în baza unui program guvernamental cu un buget alocat de 50 de milioane de euro anual.

Producțiile cinematografice care vor fi selectate în program vor beneficia de ajutor de stat între 100.000 de euro și 10 milioane de euro, bani din care va putea fi acoperit până la 45% din cheltuielile eligibile pentru producția de filme realizate în România și care promovează țara, respectiv de până la 35% din totalul cheltuielilor eligibile pentru dezvoltarea proiectelor de film și producție de film în România”, mai scrie sursa citată.