Evenimentul Zilei > International > Șoc la Casa Alba! Președintele Donald Trump ar putea fi înlocuit de republicani
Șoc la Casa Alba! Președintele Donald Trump ar putea fi înlocuit de republicani

Șoc la Casa Alba! Președintele Donald Trump ar putea fi înlocuit de republicani

Anthony Scaramucci, fostul director de comunicații de la Casa Albă, un frecvent apărător al președintelui Donald Trump, a declarat luni că nu va mai susține oferta de realegere a lui Trump. Mai mult, același lucru îl vor face și republicanii.

El spune că este foarte posibil ca actualul lider din Biroul Oval să fie înlocuit și o altă persoană să fie alegerea republicanilor pentru scrutinul  prezidențial din 2020.

Fostul director de comunicare al Casei Albe a denunţat criticile dure ale preşedintelui Donald Trump la adresa unor membre ale Congresului de culoare, afirmând că astfel de controverse „divizează ţara”, spunand că mâine poate veni rândul oricui.

Scaramucci a contribuit cu fonduri de sute de mii de dolari pentru candidaţi republicani, inclusiv pentru campania lui Donald Trump din 2016. „Dacă Donald Trump nu îşi schimbă comportamentul, nu voi fi doar eu, ci şi alţii care vor analiza posibilitatea găsirii cuiva pentru a-l înlocui în 2020. În acest moment, este un lucru despre care nu se vorbeşte. Dar, dacă va continua aşa, nu va putea fi ignorat. Imediat ce vor începe astfel de discuţii, vor circula. Nu ne putem permite un scandal de contaminare nucleară în 2020″, a spus el, citat de CNN.

Donald Trump a reacţionat printr-o postare pe Twitter. „Anthony Scaramucci, care a fost terminat rapid (în 11 zile) dintr-o funcţie pe care a fost incapabil să o gestioneze, pare că acum nu mai face nimic altceva decât a fi expert în «preşedintele Trump» pe la televiziuni. La fel ca alţi experţi de la televiziuni, nici el nu ştie mai nimic despre mine”, a declarat Trump.