„Am urmărit cu profundă dezamăgire spectacolul oferit de candidatul la prezidențiale Klaus Iohannis, care din păcate nu și-a înțeles rolul constituțional nici după cinci ani de ocupare a funcției de președinte al României.

Atitudinea domnului Iohannis nu este deloc surprinzătoare. Se folosește de funcție pentru a bloca și critica fără fundament acest guvern.

Domnul Iohannis a înlocuit datoria constituțională de mediator între partide politice cu cea de sabotaj. Este un comportament la fel de imatur și egoist la fel ca cel al lui Tăriceanu: unul abandonează guvernarea, altul blochează numirea miniștrilor.”

Viorica Dăncilă și i-a cerut lui Iohannis să aducă probe pentru afirmația că guvernul pe care îl conduce este guvern corupt.

Premierul îl acuză pe președinte că nu și-a înțeles rolul și l-a acuzat de „sabotaj”.

„Doi domni cu pretenții de bărbați de stat. Vom merge în Parlament pentru a obține susținerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt. Avem responsabilitatea să ne ducem programul până la capăt.

Avem un președinte care nu a avut niciodată încredere în acest guvern și aș vrea să ne amintim de preșeidnția Consiliului UER care a debutat cu cirticile lui și s-a încheiat cu laudele partenerilor europeni.

Este de-a dreptul revoltător că folosește de la tribuna președinției expresia „guvern corupt”. Îl somez să prezinte probe pentru această afirmație. El vinde sloganuri dar nu-și dorește niciun Guvern normal, nici un Parlament normal”, a completat aceasta.

„Domnul Iohannis își aduce singur laude și ne garantează că România este o țară stabilă în timp ce face tot posibilul să o destabilizeze blocând sistematic activitatea acestui guvern.”

„Îi asigur pe români că, în ceea ce mă privește, nu a existat niciun act de corupție și nicio problemă de ordin juridic care să umbrească activitatea mea”, a precizat premierul la Palatul Victoria.