Silviu Biriş, nepotul solistei de muzică populară Veta Biriş este angajat al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Capitală. Totodată, el este şi student în anul trei la Universitatea Teologică   «Justinian Patriarhul», Secţia Pastorală,  din Bucureşti.

Pe 1 august 2019, atunci când sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Florina Cercel a fost depus în foaierul TNB, Silviu Biriş (45 de ani) i-a citit psalmi dintr-o carte de rugăciuni alături de un sobor de preoţi, în frunte cu Ovidiu Cuncea (52 de ani), actorul devenit diacon. Click relatează că apropierea actorului de credinţă a avut loc din copilărie:

„Tata mi-a insuflat dragostea pentru cariera de preot şi o urmez. Bunicul din partea mamei mă ducea la biserică şi cântam la denii, de Paşte. Acum, când am timp, merg duminica la Sfânta Liturghie ca practicant şi mai cânt în strană.

Cânt cu drag pentru Domnul şi noi îl slujim pe Dumnezeu. Am o relaţie apropiată cu fostul actor Dragoş Pâslaru (68 de ani) la care încerc să merg mereu la Vătăşeşti, în judeţul Vâlcea.

L-am întrebat dacă vrea cu adevărat să fie preot şi a răspuns, cu părere de rău, că «aceasta este cea mai grea misiune pentru că oamenii judecă şi că voi vedea că preoţii sunt cei mai expuşi, după doctori, dacă suferă un malpraxis»”, a mai afirmat actorul.

Te-ar putea interesa și: