Evenimentul Zilei > International > Șoc în Familia Regală. Acuzațiile sunt fără precedent
Șoc în Familia Regală. Acuzațiile sunt fără precedent

Șoc în Familia Regală. Acuzațiile sunt fără precedent

Prinţul Andrew trece prin cele mai crunte momente din viaţa sa. Este nevoit să apară în instanţă, sub jurământ, şi să vorbească despre prietenia sa cu Jeffrey Epstein.

Avocații victimelor pedofilului Epstein au cerut instanței din New York ca Ducele de York să fie audiat şi să argumenteze declarațiile sale în care neaga că ar avea cunoștinţă despre activitățile prietenului său.

Șaisprezece dintre presupusele victime ale lui Epstein au fost invitate pentru  a povesti despre trăirile înfricoșătoare de la conacul lui Epstein. Virginia Roberts, una din victime,  susține că a dormit cu Ducele de York de trei ori, dar Casa Regală britanică neagă vehement acest lucru. Unul dintre avocații ei, David Boies, a spus: „Oricine poate nega lucrurile într-o declarație scrisă.  Dar e diferit să veniți aici, să răspundeți direct la întrebări sub jurământ”.

Avocatul Brad Edwards, implicat în dosar, a spus că a insistat cu invitaţiile lui Andrew pentru a răspunde „la întrebări reale” cu privire la scandal: „Personal am extins aceste invitații prințului Andrew de mai multe ori. Suntem pregătiți și avem multe întrebări pentru el.” În faţa tribunalului din districtul sudic din Manhattan , doamna Roberts a spus despre Andrew: „Știe ce a făcut și poate recunoaşte asta. Știe exact ce a făcut și sper să vină să răspundă”.

Ducele de York a spus: „De la sinuciderea domnului Epstein mi se pare că a existat o sumă imensă de speculații în ceea ce priveşte viața mea în special în legătură cu prietenia pe care am avut-o cu domnul Epstein”. „Prin urmare, sunt nerăbdător să clarific faptele pentru a evita speculații suplimentare”, a declarat prinţul Andrew.

Virginia Roberts susține că a fost „împrumutată” de Epstein pentru a dormi cu Andrew. Dar el a negat cu tărie acuzaţiile legate de abaterile sexuale: „L-am cunoscut pe dl Epstein în 1999. În perioada în care l-am cunoscut, l-am văzut rar și probabil nu mai mult de două ori pe an. În timpul limitat pe care l-am petrecut cu el, nu am văzut ceva suspect la comportamentul său”.

Palatului Buckingham a declarat: „Ducele de York a fost îngrozit de rapoartele recente despre presupusele crime ale lui Jeffrey Epstein. Alteța Sa Regală deplânge exploatarea oricărei ființe umane, iar sugestia că ar fi participat sau încurajat orice astfel de comportament de acest gen îi face scârbă”.

Şi Epstein a negat toate acuzațiile care i s-au adus înainte şi după ce fost arestat. Potrivit unor surse judiciare, pedofilul ar fi fost condamnat la aproximativ 45 de ani de închisoare dacă se găsea vinovat, notează The Sun.