Judecătoria Sectorului 1 a decis, ieri, ca Adrian Sobaru să stea în arestla domiciliu, în dosarul în care este acuzat pentru distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, după ce a rupt cu automobilul său o barieră de acces de la sediul Guvernului.

Cel care este electricianul Televiziunii Române va fi „închis” într-un apartament de lux de 111 mp cu patru camere, situat într-o zonă selectă din sectorul 1. Așa cum a dezvăluit „Evenimentul zilei”, locuința a primit- o în 2013 de la Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), aflată în subordinea Guvernului.

Reamintim că Sobaru a devenit cunoscut după ce s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului, pe 23 decembrie 2010, într-o tentativă de suicid, în semn de protest față de Guvernul Emil Boc.

„Celula”, cadou de la Ponta

Imediat, sinucigașul a devenit o vedetă a Antena 3, unde a fost prezentat ca o victimă a regimului Băsescu. Mai mult, chiar Victor Ponta l-a transformat într-un simbol politic. Liderul PSD a declarat că gestul de suicid a fost momentul când a decis formarea USL, alături de PNL.

Pe aceste considerente, jurnalistul Grigore Cartianu consideră că locuința de lux, primită în 2013, este răsplata lui Ponta pentru Sobaru pentru că un electrician nu avea dreptul să primească un apartament de la RA-APPS. „Guvernul Ponta i-a dat lui Adrian Sobaru o locuință din patrimoniul RA-APPS! Lupta de gherilă împotriva regimului Băsescu- Boc trebuia răsplătită cumva”, a comentat Cartianu. Psihiatrul Gabriel Diaconu consideră că o parte din vina ultimului gest al lui Sobaru o poartă și cei care l-au încurajat. „E o nemernicie dublată de nerușinare, când vezi că propaganda pe care ai dus-o lasă urme, uneori durabile, în personalitatea personajului pe care l-ai creat”, spune el.