Dragnea a avut pe rând, întâlniri tete-a-tete cu toți liderii PSD, înaintea ședinței CExN al partidului care va începe astăzi, de la ora 17.00. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, are în acest moment o întrevede cu premierul Mihai Tudose la sediul partidului din Băneasa, în vederea rezolvării conflictului apărut între cei doi din cauza unui sondaj de opinie care indica scăderea încrederii oamenilor în Guvern și a refuzului prim-ministrul de a sesiza CCR cu privire la un posibil conflict juridic între DNA și Executiv, în dosarului „Belina”. În ședința CExN social-democrații vor discuta despre o posibilă remaniere în Guvern. Pe lista scurtă a prim-ministrul în vederea schimbării din funcție se numără miniștrii Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Viorel Ilie (ALDE). 

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat astăzi, după ședința ALDE, că partidul continuă să sprijine coaliția de guvernare. De asemenea, el a precizat că formațiunea nu îi retrage sprijinul politic ministrului Viorel Ilie.

Sursele ALDE au precizat, pentru EVZ, că în cazul în care Viorel Ilie va fi schimbat din funcție, partidul va propune un alt membru ALDE care să-i ia locul. Varianta ieșirii partidului lui Călin Popescu Tăriceanu de la guvernare nu este o opțiune pentru conducerea formațiunii. 
 

Un comunicat de presă, semnat de Călin Popescu Tăriceanu a fost emis imediat după declarația liderului ALDE, care a exprimat faptul că partidul nu-i retrage susținerea politică ministrului Viorel Ilie. Documentul oficial indică un război între președintele ALDE și premierul Mihai Tudose, prin faptul că partidul se delimitează de afirmațiile prim-ministrului legat de aprecierile sale la adresa DNA. 

„Prim-ministrul a exprimat public unele aprecieri cu privire la activitatea procurorilor DNA de care ALDE se delimitează. Nu dorim să facem comentarii pe această temă pentru a nu face loc unor speculații neavenite. Totodată, considerăm că diferențele de opinie la acest nivel trebuie dezbătute în cadrul coaliției pentru a ajunge la un numitor comun”, se arată în comunicatul de presă de joi al ALDE, semnat de Tăriceanu.