Evenimentul Zilei > Social > Şoarecii super-musculoşi trimişi de NASA în spaţiu s-au întors pe Pământ
Şoarecii super-musculoşi trimişi de NASA în spaţiu s-au întors pe Pământ

Şoarecii super-musculoşi trimişi de NASA în spaţiu s-au întors pe Pământ

O capsulă SpaceX Dragon a aterizat în Oceanul Pacific aducând acasă pe cei 40 de şoareci de pe Stația Spațială Internațională.

Pe 8 decembrie 2019, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale au fost livraţi 40 de şoareci super-musculoşi în cadrul proiectului Rodent Research-19, care îşi propunea să studieze modul în care microgravitaţia afectează oasele şi masa musculară. Marţi, şoarecii au fost aduşi pe Pământ cu ajutorul capsulei Dragon a SpaceX.

Oamenii de ştiinţă abia au aşteptat ca „șoarecii puternici” să revină pe Pământ pentru a putea afla noi date care ar  ajuta astronauții să rămână sănătoși în spațiu, mai precis, despre modul în care microgravitatea afectează pierderile musculare și osoase.

De asemenea, doresc să înţeleagă mai bine efectele unui medicament experimental care inhibă miostatina şi ce efect are asupra persoanelor în vârstă, pentru cele care se află la pat şi pentru persoanele care se confruntă cu pierderi musculare legate de boli precum SIDA, ALS, cancer şi multe altele”, explică Se-Jin Lee, cercetător din cadrul acestui proiect.

„Informaţiile pe care le vom obținem despre efectele microgravității asupra mușchilor și oaselor ne vor ajuta să îmbunătățim sănătatea astronauților – atât în ​​spațiu, cât și pe Pământ”, a spus cercetătorul Se-Jin Lee într-un comunicat de presă, potrivit celor relatate de Futurism.