Evenimentul Zilei > Monden > Smiley, la un pas de a nu face parte din trupa Simplu. De ce s-au opus atunci părinții artistului
Smiley, la un pas de a nu face parte din trupa Simplu. De ce s-au opus atunci părinții artistului

Smiley, la un pas de a nu face parte din trupa Simplu. De ce s-au opus atunci părinții artistului

Smiley este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din țară, dar și unul dintre producătorii muzicali care a reușit să adune o avere impresionantă. Dar problemele cu părinții au fost la un pas de a-i înncheia cariera muzicală.

Smiley a vorbit recent despre familia sa, dar și despre modul în care aceasta i-a influențat cariera, puțini știu că atunci când artistul s-a hotărât să urmeze o carieră muzicală părinții acestuia s-au opus vehement. Asta l-a ambiționat și mai mult pe Smiley, pe numele său Andrei Maria, iar mama acestuia a ajuns, în cele din urmă, chiar să se ocupe de casa de discuri HaHaHa Production.

Părinții lui Smiley se numesc Ion și Ioana Maria, mama este de meserie contabilă, tatăl artistului a fost pilot de avion în cadrul Ministerului Apărării Naționale, iar mai târziu a lucrat ca director la o fabrică de pâine din Cernica.

„Datorită lor sunt ceea ce sunt acum. Eu sunt rezultatul lor. N-au fost întotdeauna de acord cu ceea ce am vrut și vreau să fac. Spre exemplu, tata n-a fost de acord să mă apuc de cântat în formatia Simplu.

Probabil că asta m-a și motivat. Fară să-și dea seama, ei mă motivează tot timpul. Chiar și când și-au propus să mă descurajeze. Am fost tot timpul apropiat de ai mei”, a spus Smiley, citat de Fanatik.

Casele de producție ale lui Smiley

Ha Ha Ha Production a avut o cifră de afaceri netă de 9,13 milioane lei în anul 2021, cu peste 7% mai mare decât în anul 2020. Firma a avut un profit net de peste 736.000 de lei în anul 2021, de cel puţin patru ori mai mare decât în anul 2020. Firma Ha Ha Ha Production care are activităţi de interpretare artistică a avut un număr mediu de 10 angajaţi în anul 2021, în scădere cu 2 oameni faţă de numărul din anul 2020.

Ha Ha Ha Music Production SRL e deţinută de Andrei Tiberiu Maria cu o cotă de 60%, Filip George Maria cu 20% din firmă, Ioana şi Ion Maria – fiecare cu 10% din firmă, conform informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de Termene.

Ha Ha Ha Music Production a avut o cifră de afaceri netă de 58.000 de lei în anul 2021, cu circa 3% mai mare decât în anul 2020. Firma a avut un profit net de peste 38.000 de lei în 2021, cu peste 24% mai mic decât în anul 2020. Firma are activităţi de realizare a înregistrărilor audio şi activităţi de editare muzicală şi figurează fără salariaţi.

Ce alte surse de venit are Smiley

Smiley nu câștigă bani doar din muzică și din aparițiile TV, ci și din haine sau imobiliare. IV Clothing e deţinută de Irina Gabriela Voinea cu 70% şi de Andrei Maria cu 30%.

IV Clothing, producător de textile, a avut o cifră de afaceri nete de peste 295.000 de lei în anul 2021, cu 3% mai mare decât în anul 2020. Firma a avut pierdere netă de peste 34.000 de lei în anul 2021, aproape dublă faţă de cea din anul 2020. Firma a avut un singur salariat în 2021 şi în 2020, potrivit bilanţurilor consultate de Economica.net.

Andrei Tiberiu Maria e asociat şi la firma Laf Buildings, la care deţine o cotă de 40% şi care nu a avut activitate în 2021.

În martie 2021, Andrei Maria şi Filip George Maria au înfiinţat firma de imobiliare Fam Brothers Capital.