Evenimentul Zilei > Politica > Situații halucinante la urnele de vot. Cum a fost posibil așa ceva?
Situații halucinante la urnele de vot. Cum a fost posibil așa ceva?

Situații halucinante la urnele de vot. Cum a fost posibil așa ceva?

Situație bizară la o secție de vot din Galați. Până la aceasta oră, la secția cu pricina a votat o sigură persoană.

Cum este posibil așa ceva?

Conform datelor, la secția de vot nr 45. din Galați, pe liste figurează un număr de 1960 de persoane care au drept de vot.

Acest fenomen bizar nu este unul izolat, la alegerile precedente înregistrându-se același fenomen. deoarece din numărul mai sus-meționat, 1899 locuiesc la aceeași adresă! Se pare că aceasta este o adresă pe care se fac mutări fictive pentru cetățenii din Republica Moldova care aplică pentru cetățenia română. La algerile europarlamentare din 26 mai, la secția respectivă a votat o persoană.

Situație similară și în București, în Sectorul 3

În 2018, Poliţia Capitalei a făcut percheziţii la 3 adrese în care teoretic locuiesc 15.000 de oameni. În realitate, sunt afaceri înfloritoare cu vize de flotant vândute pe sute de euro cetăţenilor din Republica Moldova.

Fenomenul iese la lumină mai ales de alegeri, când secţii întregi de votare rămân goale pentru că au arondate apartamente în care oficial locuiesc mii de oameni. Aceştia, de obicei moldoveni, doar şi-au făcut cărţi de identitate româneşti şi evident că nu merg la vot.

La trei apartamente din Sectorul 3 din capitală figurează că locuiesc în total 15.000 de oameni. Poliţiştii susţin că toţi au plătit între 150 şi 200 de euro pentru viza de flotant.

Acest lucru a ieșit la iveală la votul de la Referendumul pentru redefinirea familiei, când două secţii de votare s-au organizat la Liceul Matei Basarab doar pentru cei 5000 de oameni care figurau că locuiesc în acelaşi apartament.

Acest lucru se întâmplă pentru că legea luării în spațiu nu este reglementată.

Alte situații ciudate

O femeie din Constanța a să își exercite dreptul de vot la două secții diferite din oraș. La cel de-al 2-lea vot, femeia a prezentat o Carte de Identitate mai veche.

Tentativa de fraudare a femeii a fost sesizată imediat de cei prezenți în sală și incidentul a fost semnalat Poliției Constanța, care a deschis dosar penal.