GCS a arătat că la SUUB au fost testate în jur de 500 de persoane, iar pentru o parte dintre acestea se așteaptă rezultatele.

„Potrivit raportării managerului Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, din care 17 cadre medicale şi 10 pacienţi. De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se aşteaptă rezultate”, precizează sursa citată.

GCS susțin că testele au fost realizate pe 22 martie, la nivelul personalului medical şi al pacienţilor, ocazie cu care s-a observant o creștere a rezultatelor pozitive.

„Odată cu creşterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creştere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum şi apariţia unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienţi şi personal medical în cazul cărora rezultatul iniţial a fost negativ. Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluţia epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă”, se arată în materialul GCS.

Directorul Spitalului, Cătălin Cârstoiu, conmfirmă că spitalul a devenit un focar de coronavirus.

„Am constatat că aveam pacienți negativi care s-au pozitivat, medici care erau incerți și s-au pozitivat. E un focar și am anunțat autoritățile. Sunt suspiciuni că echipamentul nu a fost cel mai potrivit. Dacă nu testam, nu ne dădeam seama de situația asta. Măsurile sunt discutate cu DSP, cu Inspecția Sanitară de Stat. Vom limita activitate, temporar. Vom extinde testarea și vom încerca să limităm extinderea”, a spus Cătălin Cârstoiu, directorul Spitalului Universitar, într-o intervenție la România TV.

Cei 10 pacienţi cu COVID-19 au fost transferaţi, conform protocolului, către spitalele din Capitală, care gestionează persoanele infectate cu noul coronavirus.