Evenimentul Zilei > International > Situaţie CRITICĂ la Casa Albă. Preşedintele Donald Trump nu renunţă. „Ar fi foarte trist pentru ţara noastră”
Situaţie CRITICĂ la Casa Albă. Preşedintele Donald Trump nu renunţă. „Ar fi foarte trist pentru ţara noastră”

Situaţie CRITICĂ la Casa Albă. Preşedintele Donald Trump nu renunţă. „Ar fi foarte trist pentru ţara noastră”

Discursul anual privind Starea Uniunii a devenit tradiţional. În fiecare an pe data de 29 ianuarie Starea Uniunii este prezentată de preşedintele ţării în Congresul american. Numai că, anul acesta este o situaţie ceva mai deosebită. Mai ales după măsura luată de preşedintele Domand Trump de a construi un zid la frontiera cu Mexic.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că îşi va susţine discursul anual privind Starea Uniunii în Congres la 29 ianuarie, în ciuda blocajului actual al administraţiei ('shutdown'), potrivit agerpres.ro

Trump a făcut acest anunţ într-o scrisoare către Nancy Pelosi, rivala sa politică şi preşedinta Camerei Reprezentanţilor.

Trump a spus că răspunde la invitaţia lui Pelosi de a susţine discursul. Totuşi, de când a fost transmisă invitaţia, guvernul federal a intrat în blocaj în contextul în care republicanii lui Trump sunt în dispută cu democraţii lui Pelosi în legătură cu finanţarea zidului de frontieră dorit de preşedinte.

Pelosi a recomandat ca discursul să nu aibă loc în timpul 'shutdown'-ului.

"Ar fi foarte trist pentru ţara noastră dacă discursul despre Starea Uniunii nu va fi susţinut la timp, conform programului, şi, foarte important, în locul stabilit!", a precizat Trump în scrisoarea sa.