Adrian Marinescu este  medic primar la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, unde au fost tratați până acum cei mai mulți dintre pacienții români infectați cu noul coronavirus. El spune că situația din România este bună în acest moment, în context mondial și european.

”Cei mai mulți dintre cei pe care îi descoperim sunt deja luați în evidență, sunt persoane aflate în autoizolare sau în carantină, așa încât ei nu pot să transmită mai departe”, arată medicul, într-un interviu acordat Hotnews.ro.

”Trendul este în mod clar crescător, iar în România se va înregistra în fiecare zi un anumit număr de cazuri. Partea bună e că în țara noastră încă se fac anchete epidemiologice corecte – la majoritatea cazurilor confirmate până acum, încă se pot stabili persoanele care au intrat în contact, lucru imposibil în acest moment în Italia sau chiar în Germania sau Spania”, explică medicul Adrian Marinescu, pentru aceeași sursă.

”Este foarte important ca de fiecare dată când este un caz testat pozitiv să reușești să faci o anchetă epidemiologică corectă, adică să stabilești contacții direcți. Lucru care, în momentul ăsta, în Europa nu se poate face în țări precum Italia sau chiar Germania, Spania și așa mai departe. E foarte important că putem face acest lucru”.

De asemenea, ”pentru a fi eficiente, măsurile luate de autorități trebuie dublate și de măsuri individuale”, atrage atenția medicul Adrian Marinescu, conform sursei citate.