Siria a organizat exerciţii militare, simulând răspunsul în cazul unui "atac ostil"

Siria a organizat exerciţii militare, simulând răspunsul în cazul unui "atac ostil"

Marina militară siriană a desfăşurat exerciţii cu tiruri reale, lansând rachete de pe uscat şi de pe mare, pentru "a simula un scenariu de apărare în cazul unui atac surpriză venit dinspre mare".

"Marina siriană a efectuat exerciţiile cu succes, respingând un ipotetic atac şi distrugând cu mare precizie ţintele fixate", a scris agenţia siriană guvernamentală de presă Sana.

Ministrul sirian al Apărării, generalul Daoud Rajha, care a asistat la exerciţii, a lăudat "performanţa excepţională a forţelor navale, care au demonstrat un grad de pregătire ridicat şi capacitatea de a apăra coasta siriană împotriva oricărei eventuale agresiuni".

Potrivit sursei citate, exerciţiile fac parte din planul de antrenament pentru luptă stabilit de Înaltul Comandament al Siriei, plan care prevede desfăşurarea în fiecare an a acestui tip de exerciţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest plan cuprinde "manevre militare cu intervenţia forţelor terestre, navale şi aeriene, pentru evaluarea stării de pregătire a armatei siriene şi a capacităţii sale de a-şi îndeplini sarcinile în condiţii comparabile celor din lupte reale".