Evenimentul Zilei > International > Lovitură pentru fumători. Vârsta legală pentru fumat a crescut la 19 ani
Lovitură pentru fumători. Vârsta legală pentru fumat a crescut la 19 ani

Lovitură pentru fumători. Vârsta legală pentru fumat a crescut la 19 ani

Ministerul Sănătății din Singapore a emis o atenționare către publicul din mica țară asiatică în care readuce în atenția publicului faptul că vârsta minimă legală pentru cumpărarea, utilizarea, posesia, vânzarea și furnizarea de produse din tutun va crește de la 18 la 19 ani, începând cu 1 ianuarie 2019, a relatat cotidianul Straits Times astăzi.

Această mișcare face parte din planul guvernului din Singapore de a crește treptat vârsta minima legala pentru fumat. Aceasta va crește la 20 de ani de pe 1 ianuarie 2020 si la 21 de ani din 1 ianuarie 2021.

Comercianții cu amănuntul care încalcă legea și vor vinde produse de tutun unei persoane sub vârsta legală vor fi sancționați cu o amendă maximă de 5.000 dolari singaporezi (aproximativ 3.300 de dolari Euro) pentru prima infracțiune și 10.000 de dolari Singaporezi pentru infracțiunile ulterioare .

În plus, licența de vânzare cu amănuntul a tutunului va fi suspendată pentru prima infracțiune și revocată pentru infracțiunile ulterioare.

În afara comercianților cu amănuntul, persoanele care furnizează produse de tutun unei persoane aflate sub vârsta legală de consum ar comite de asemenea  o infracțiune, iar fumătorii minori care sunt prinși utilizând, cumpărând sau având în posesia lor produse din tutun vor fi amendați cu până la 300 de dolari, este menționat de asemenea în dispoziția legală.

 

Ministerul a declarat faptul că își menține angajamentul de a reduce prevalența fumatului în Singapore printr-o abordare cuprinzătoare și de lungă durată pentru descurajarea și reducerea utilizării produselor din tutun, inclusiv prin educația publicului privind efectele negative ale consumului de tutun, eforturi de încurajare a vieții fără tutun, restricții legislative privind publicitatea și promovarea tutunului și politici fiscale, cum ar fi impozitarea tutunului.