Evenimentul Zilei > Actualitate > Sindicatele din Educație așteaptă să primească proiectul lui Cîmpeanu
Sindicatele din Educație așteaptă să primească proiectul lui Cîmpeanu

Sindicatele din Educație așteaptă să primească proiectul lui Cîmpeanu

Reprezentanții celor mai importante federații sindicale din Educație afirmă că nu au primit până acum niciun proiect de lege a Educației, deși comisia de Învățământ de la Senat a anuntat că a trimis documentul tuturor reprezentanților sistemului de învățământ pentru consultare.

Reprezentanții celor mai importante federații sindicale din Educație afirmă că nu au primit până acum niciun proiect de lege a Educației deși se pare că comisia de Învățământ de la Senat a anun'at că a trimis documentul tuturor reprezentanților sistemului de învățământ pentru consultare.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a spus de mai multe ori ]n ultimul timp că urmeaz[ o nouă lege a Educației ;i c[ aceasta va fi pusă în dezbatere publică. Printre modificările care intră în discuție sunt cele legate de alegerea rectorilor universitari, de admiterea la liceu, de examenul de Bacalaureat, precum și de aerisirea programelor școlare.

Cîmpeanu a mai spus că noua lege trebuie să fie agreată de toți partenerii sociali și nu asumată de Guvern, cum este cea în vigoare acum.

Până în acest moment însă, reprezentanții celor mai importante sindicate din Educație nu au primit nimic. Nu am invitați la nicio discuție la comsiile din Parlament pe marginea legii Educației, ci doar la cele legate de buget. Așteptăm și noi să ne parvină prin căile legale acest document, a declarat Marius Nistor, președintele Federației Sindicale "Spiru Haret" din Învățământul Preuniversitar.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: