Evenimentul Zilei > Social > Sindicaliștii CFR, mesaj după rectificarea bugetară: urmează dezastrul
Sindicaliștii CFR, mesaj după rectificarea bugetară: urmează dezastrul

Sindicaliștii CFR, mesaj după rectificarea bugetară: urmează dezastrul

Anunţata rectificare bugetară compromite lucrările de reparaţii din CFR şi pune sub semnul întrebării plata salariilor angajaţilor, iar decizia reducerii bugetului Ministerului Transporturilor creează premisele unui ”cutremur în întreg ecosistemul feroviar românesc”, a avertizat, vineri, sindicatul Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane (FNFMCV), conform News.ro.

Recent, Guvernul a anunțat că vrea să reducă, la a doua rectificare bugetară din acest an, 1,16 miliarde de lei de la Ministerul Transportutilor. Sindicatul feroviarilor, FNFMCV avertizează, în avcest context, că, din nou, CFR e lăsată la periferia economiei româneşti.

”Concret, rectificarea bugetară care urmează să fi aprobată de Guvern compromite complet continuarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii la calea ferată şi pune sub semnul întrebării plata salariilor lucrătorilor feroviari. Iresponsabilitatea deciziei în sine creează premisele unui cutremur în întreg ecosistemul feroviar românesc”, se arată în comunicatul de presă transmis de sindicaliști.

Sindicatul spuen. Că de 10 ani nimeni nu se preocupă de infrastructura  de transport a României. ”În depouri, revizii de vagoane şi staţiile de cale ferată este îngrozitor de frig, în unele ninge, plouă sau este cumplit de cald în timpul verii, piese de schimb pentru reparaţii nu mai există de ani şi ani de zile, iar soluţiile temporare pe care inginerii sau tehnicienii noştri trebuie să le găsească, pentru a rezolva situaţii de nedescris, nu vor mai putea fi aplicate. Locomotivele şi vagoanele sunt atât de vechi încât nu mai pot fi reparate sau modernizate, iar alte noi nu s-au mai cumpărat de foarte multă vreme”, se mai arată în comunicat.

Rectificarea bugetară care se pregăteşte retrage din bugetul Ministerului Transporturilor 1,16 miliarde de lei, bani care au fost alocați în acest an dar au rămas nefolosiți. Sindicaliştii avertizează că, în acest context, nu urmează decât dezastrul, care se va întâmpla rapid: ”Pe româneşte spus, în momentul falimentului căii ferate, faliment care se apropie incredibil de repede, cei care au decis, în locul şi în numele ceferiştilor adevăraţi, dezastrul programatic al căii ferate, vor constata că nu se vor mai putea baza pe răbdarea şi înţelegerea noastră. Sub nici o formă, în nici un fel de context!”.