Evenimentul ZileiActualitateSimptomele Omicron care pot indica o formă gravă a bolii. Cum se fac pielea, buzele și unghiile

Simptomele Omicron care pot indica o formă gravă a bolii. Cum se fac pielea, buzele și unghiile

Simptomele Omicron care pot indica o formă gravă a bolii. Cum se fac pielea, buzele și unghiile
Tulpina Omicron se răspândește mai repede decât orice altă variantă a virusului SARS-CoV-2. Aceasta a provocat creșteri alarmante a numărului de infectări în toată lumea. Mai mult, unele simptome ale Omicron diferă față de cele provocate de alte tulpini.

Simptomele care pot indica forme mai grave ale bolii au fost depistate de specialiștii de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA. Pacienții infectați sunt sfătuiți să fie atenți la culoarea pielii, buzelor și a unghiilor, care pot deveni palide sau pot căpăta o nuanță gri sau albastră.

Conform experților, aceste schimbări pot indica un nivel scăzut de oxigen în sânge.

Cercetătorii  de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor îi avertizează pe cei care observă aceste schimbări că trebuie să solicite ajutor medical de urgență.

Simptomele specifice variantei Omicron

Printre simptomele specifice noii variante mai sunt transpirațiile abundente în timpul nopții și un soi de „mâncărime în gât”. așa cum o descriu specialiștii, adică o durere în gât mai puțin intensă.

Organizația Mondială a Sănătății a actualizat pagina sa de întrebări și răspunsuri despre COVID-19 pentru a reflecta schimbările recente cauzate de noua tulpină Omicron.

OMS a subliniat simptomele specifice la care trebuie să fiți atenți dacă vă faceți griji cu privire la spitalizare, pe fondul valului de de infectări a variantei Omicron.

„În funcție de vârsta persoanei pe care o aveți în grijă, simptomele sale pot arăta diferit. Adulții pot părea deshidratați, pot avea dificultăți de respirație sau dureri în piept. De asemenea, se pot plânge de amețeli. Copiii pot apărea brusc confuzi sau pot refuza să mănânce. Fața sau buzele lor pot deveni albastre. Bebelușii refuză să fie alăptați. Aceste simptome sunt semne de avertizare că este nevoie de îngrijire urgentă”, a transmis OMS, potrivit stirileprotv.ro.

INSP a confirmat transmiterea comunitară a variantei Omicron în România

În România, reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) spun că în prima săptămână din ianuarie 2022 au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară a variantei Omicron a coronavirusului, în România.

Până în 9 ianuarie, în țară au fost confirmate 295 de cazuri Covid-19 cu varianta Omicron. Mai puțin de o treime dintre persoanele infectate au avut istoric de călătorie în statele afectate puternic de această tulpină. 65% dintre pacienții care au contractat varianta Omicron erau vaccinați anti-Covid.


Accesează: