Simptome periculoase în cazul unui accident vascular cerebral

Simptome periculoase în cazul unui accident vascular cerebral Accident vascular. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Simptome periculoase în cazul unui accident vascular cerebral. Mulţi dintre noi, din păcate, nu suntem atenți la anumite semnale pe care ni le transmite boala. În acest sens, un medic a enumerat cele mai periculoase simptome care nu trebuie neglijate.

Simptome periculoase în cazul unui accident vascular cerebral. AVC-ul (accident vascular cerebral), este o afecţiune care apare atunci când fluxul de sânge către creier este blocat sau întrerupt, afectând funcţia cerebrală şi putând duce la daune permanente sau chiar deces.

Simptome periculoase în cazul unui accident vascular cerebral

AVC-ul poate fi cauzat de diverse factori: hipertensiunea, colesterolul ridicat, diabetul sau fumatul. Este important sa se acţioneze rapid pentru a minimiza consecinţele acestuia.

Bolile cardiovasculare apar mai des la persoanele care mănâncă foarte târziu. Cu toate acestea, masa de seară târzie este tipică pentru mulți dintre noi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este bine să aveți un interval mai lung între ultima masă și somn, de cel puțin două-trei ore, a avertizat într-un interviu dr. Rosen Kalpachki, șeful Clinicii de Neurologie de la Sf. Anna UMBAL, Sofia.

Iarna poate fi un factor de risc pentru AVC

Medicul spune că iarna este un factor de risc pentru accident vascular cerebral, deoarece vremea rece, în special schimbarea vremii calde și rece, crește riscul apariției tulburărilor de circulație a sângelui cerebral. El a precizat că primele semne ale unui accident vascular cerebral, de obicei, nu sunt observate de pacient.

Simptome periculoase. Accident vascular cerebral nu provoacă durere şi din acest motiv, medicii sunt îngrijoraţi.

„Aproape niciun accident vascular cerebral nu provoacă durere și este principalul lucru care ne alarmează. Primele simptome sunt ușoare. La început nu se simte nimic, iar acesta este momentul cel mai favorabil pentru tratament. Toate aspirațiile societăților sunt pentru o bună educație a celor din jur, a tinerilor care ar recunoaște un accident vascular cerebral la persoana iubită. Ar trebui să căutați imediat ajutor într-o unitate specializată”, a explicat Rosen Kalpachki.

Accident Vascular Cerebral, CreierSimptome periculoase în cazul unui accident vascular cerebral. Sursa foto: Pixabay

Persoanele sub 50 de ani, risc de AVC

Potrivit acestuia, unele dintre simptomele inițiale sunt o contorsionare bruscă a feței, o slăbiciune bruscă la unul sau celălalt braț și o schimbare bruscă a vorbirii.

„Aceste trei semne duc aproape sigur la diagnosticul de accident vascular cerebral”, a subliniat el. Rosen Kalpacki a spus că trei sferturi din toate accidentele vasculare cerebrale apar la persoanele sub 70 de ani.

„Accidentul vascular cerebral nu este o excepție pentru persoanele sub 50 de ani”, a mai spus medicul, potrivit doctorulzilei.ro.