Simptomele care avertizează că ai probleme la creier. Cum ajunge să se „mănânce” singur

Simptomele care avertizează că ai probleme la creier. Cum ajunge să se „mănânce” singur Creier. Sursa foto. Pixabay

Simptomele prezentate mai jos vă pot afecta creierul ajungând să se „mănânce” singur. Pare greu de crezut, dar creierul tău își schimbă continuu microstructura şi poate recurge la acest gest: de a se mânca singur.

Simptomele care îți arată că, de fapt, creierul nu mai funcționează la capacitate maximă este cauzată şi de durerile de cap care persistă.  Doctorii sunt de părere că durerile de cap dese și de intensitate ridicată pot indica anumite boli sau tulburări neurologice.  De asemenea, şi migrenele.

Simptomele care arată că ai probleme la creier

Unele dintre simptomele care pot spune că ceva nu este în regulă şi creierul tău se mănâncă încet sunt: ​​

  • dureri de cap persistente,
  • febră,
  • înțepături în gât,
  • pierderea poftei de mâncare,
  • greață sau vărsături,
  • stare mentală alterată,
  • convulsii etc.

Deci, dacă te confrunți cu oricare dintre simptomele de mai sus, asigurați-vă că veţi consulta imediat un medic și verificați-vă creierul. Medicii îi îndeamnă pe oameni să fie atenți la pierderea de memorie și dificultăți în concentrare. Acestea afectează creierul și îl deteriorează pe zi ce trece tot mai mult.

Ne puteți urmări și pe Google News

Creier, Gândi, Uman, Idee, Inteligență

Simptomele care avertizează că ai probleme la creier. Sursa foto: Pixabay

Un alt semn care îți arată că sănătatea creierului este deteriorată are legătură cu tulburările de vorbire sau de înțelegere. Aceste dificultăți în vorbire sau în înțelegerea limbajului pot fi semne de afectare a funcției cerebrale.

Un lat simptom este legat de tulburările de somn. Aceste schimbări sau insomnia sunt asociate de cele mai multe ori cu probleme ale sistemului nervos central.

Alte semne care trebuie luate în considerare

În general, somnul este crucial pentru buna funcționare a creierului. În timp ce dormim, produsele toxice din ziua respectivă sunt eliminate. O parte din această muncă este făcută de celule microgliale, care au ca sarcină ingerarea reziduurilor din sistemul nervos. De asemenea, astrocitele îndeplinesc o serie de funcții și îndatoriri, dintre care unul include tăierea sinapselor inutile pentru a ajuta la reîncărcarea creierului.

Creier, Energie, Gând, Mental

Simptomele care avertizează că ai probleme la creier. Sursa foto: Pixabay

Intră în calcul şi schimbările de personalitate, acele modificări ale stării de spirit. Printre acestea se numără: iritabilitatea, depresia sau anxietatea, care pot fi semne de tulburări neurologice. Un al t simptom care arată că sănătatea creierului este deteriorată are legătură cu problemele de coordonare.

Modalități de a menține creierul sănătos

În afară de a dormi suficient, există multe alte lucruri pe care cineva le poate face pentru a menține creierul fericit și sănătos. Unele dintre acestea pot include. exerciții fizice regulate, ținerea departe de stres, meditație regulată, consumul de alimente sănătoase și rămânerea activă social.

Creier, Mână, Gri, Gri Creier

Simptomele care avertizează că ai probleme la creier. Sursa foto: Pixabay

„Arătăm pentru prima dată că porțiuni de sinapse sunt consumate literalmente de astrocite din cauza lipsei somnului”, a declarat Michele Bellesi, de la Universitatea Politehnică din Marche. Totuși, echipa nu a specificat dacă această activitate este dăunătoare sau utilă în timpul unei pierderi severe de somn.

„Lipsa somnului activează celulele microglia și promovează activitatea lor de fagocitare (de digestie de deșeuri), aparent fără semne evidente de neuroinflamație, ceea ce sugerează că întreruperea somnului poate provoca celulele microgliale și, probabil, predispune creierul unui alt atac”, au mai adăugat cercetătorii.