O variantă mutantă de coronavirus atacă creierul. Pericolul este uriaș

O variantă mutantă de coronavirus atacă creierul. Pericolul este uriașCovid / Sursa Foto: Arhiva EVZ

Oamenii de știință chinezi au creat o variantă mutantă de coronavirus care atacă creierul și care ar putea fi un real pericol pentru oameni. Cercetătorii au spus că aceasta trebuie oprită de urgență.

Oamenii de știință chinezi au făcut experimente cu o nouă mutație de coronavirus, care este 100% letală la șoareci și care ar putea provoca o nouă pandemie. Aceștia au clonat un virus asemănător coronavirusului găsit la pangolini, cunoscut sub numele de GX_P2V și l-au folosit pentru a infecta șoarecii. Ei au ajuns la concluzia că ar putea fi un real pericol pentru omenire.

O nouă mutație de coronavirus

Șoarecii au fost proiectați pentru a exprima o proteină găsită la oameni, cu scopul de a evalua modul în care virusul ar putea reacționa la oameni. Fiecare rozătoare care a fost infectată cu agentul patogen a murit în opt zile, „surprinzător” de rapid, au spus cercetătorii.

covid

O variantă mutantă de coronavirus care atacă creierul. Omenirea, în pericol.Sursa Foto: Arhiva EVZ

Oamenii de știință au găsit și niveluri ridicate de încărcătură virală în creierul și ochii șoarecilor, sugerând că virusul, în ciuda faptului că este legat de Covid, se înmulțește și se răspândește prin corp într-un mod unic. Ei au spus că descoperirea „subliniază un risc de propagare a GX_P2V în oameni” și că această variantă trebuie oprită de urgență, potrivit Alephnews.

Boala care sfidează COVID-19. Nu dispare în ciuda restricțiilor stricte şi mai ales a distanțării sociale

O variantă mutantă de coronavirus care atacă creierul. Omenirea, în pericol.. Sursa: Arhiva EVZ

O variantă de coronavirus mai transmisibilă ca celelalte

Cercetorii se tem că o altă variantă de COVID-19 ar putea în curând să se răspândească în Marea Britanie și să provoace o creștere a numărului de cazuri. Ei consideră că această tulpina este mult mai periculoasă și contagioasă decât Omicron.

Eris – numit și EG.5 – reprezintă aproximativ 22% din cazuri. Matthew Binnicker, director de virologie clinică, a declarat că aceste tulpini sunt mai periculoase ca Omicron. Cu toate acestea, cele două prezintă unele diferențe, „iar majoritatea acestor mutații fac ca virusul, inclusiv HV.1, să se poată răspândi mai rapid de la o persoană la alta”.

Dr. William Schaffner – profesor de boli infecțioase la Centrul Medical al Universității Vanderbilt – a explicat cât de periculoasă este varianta HV.1 și care sunt principalele simptome cu care se pot confrunta pacienții.

Care sunt simptomele

„E un fel de nepot al lui Omicron. Una dintre caracteristicile acestei întregi familii Omicron este faptul că sunt extrem de transmisibilă”, a spus profesorul de boli infecțioase la Centrul Medical al Universității Vanderbilt. Cele 8 simptome sunt: dureri de gât, congestie sau înfundare, scurgeri nazale, tuse, oboseală, dureri de cap, dureri musculare, febră sau frisoane.

Ne puteți urmări și pe Google News