O nouă variantă COVID-19. Este mai periculoasă ca celelalte

O nouă variantă COVID-19. Este mai periculoasă ca celelalte O nouă variantă COVID-19. Este mai periculoasă ca celelalte. Sursa: Inuella365 | Dreamstime.com

A apărut o nouă variantă COVID-19, mult mai transmisibilă și periculoasă ca celelalte. Medicii au declarat că pacienții nu trebuie să ignore anumite simptome.

Experții se tem că o nouă variantă de COVID-19 ar putea în curând să se răspândească în Marea Britanie și să provoace o creștere a numărului de cazuri înainte de Crăciun. Ei consideră că această tulpina este mult mai periculoasă și contagioasă decât Omicron.

Vara trecută, Marea Britanie a fost lovită de variantele Eris și Pirola. Acum, Regatul Unit s-ar putea confrunta cu tulpina numită „nepotul” lui Omicron. Datele Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) susțin că varianta HV.1 este cea mai dominantă tulpină din SUA, acoperind un sfert din totalul cazurilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noua variantă COVID-19, mai periculoasă ca Omicron

Eris - numit și EG.5 - reprezintă aproximativ 22% din cazuri. Matthew Binnicker, director de virologie clinică, a declarat că aceste tulpini sunt mai periculoase ca Omicron. Cu toate acestea, cele două prezintă unele diferențe, „iar majoritatea acestor mutații fac ca virusul, inclusiv HV.1, să se poată răspândi mai rapid de la o persoană la alta”.

Care sunt principalele simptome

Dr. William Schaffner - profesor de boli infecțioase la Centrul Medical al Universității Vanderbilt - a explicat cât de periculoasă este varianta HV.1 și care sunt principalele simptome cu care se pot confrunta pacienții.

COVID-19

O nouă variantă COVID-19. Este mai periculoasă ca celelalte. Sursa foto. Pixabay

„E un fel de nepot al lui Omicron. Una dintre caracteristicile acestei întregi familii Omicron este faptul că sunt extrem de transmisibilă”, a spus profesorul de boli infecțioase la Centrul Medical al Universității Vanderbilt. Cele 8 simptome sunt: dureri de gât, congestie sau înfundare, scurgeri nazale, tuse, oboseală, dureri de cap, dureri musculare, febră sau frisoane.

Recomandările medicilor

NHS le recomandă celor care au aceste simptome să evite contactul cu alte persoane și să se testeze. Și Dr. Binnicker recomandă vaccinarea împotriva Covid, în așa fel încât eventuala infecție să nu ducă la internare în spital sau la deces. Cu toate astea, în SUA, rata de vaccinare din toamnă era de doar 7%, potrivit Express.co.uk.