Dublă campioană la Madrid, în 2016 și 2017, tenismena din Constanța a rezolvat rapid calificarea în semifinalele întrecerii iberice, în minimum de seturi, 7-5, 7-5, cu australianca Asleigh Barty (locul 9 WTA). Înainte de acest meci, tenismena de la Antipozi avea 11 sucese la rând. „E un turneu special pentru mine. În continuare iau antibiotice pentru răceală. Sunt foarte motivată când joc la Madrid. Sunt încă departe de titlu, abia am ajuns în semifinale. E o mare provocare. Mă voi gândi doar la următorul meci și sper să joc cel mai bun tenis al meu”, a spus Halep la final.

Revine pe locul 2 WTA

Acum, românca o conduce pe australiancă în ceea ce privește meciurile directe, cu 3-1, și şi-a asigurat un cec de 213.215 euro şi 390 de puncte WTA. La meciul dintre Halep și Barty au mai asistat, printre alte personalități, Nadia Comăneci, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu și fostul patron al Formulei 1, Bernie Ecclestone.

Grație victoriei de ieri, jucătoarea noastră va urca un loc în clasamentul WTA, începând de luni. Astfel, „Simo” va reveni pe treapta a doua o podiumului mondial, detronând-o, așadar, pe cehoaica Petra Kvitova. „Momentan, clasamentul nu este o prioritate. Pentru mine contează la sfârșit de an pe ce loc ești. Atunci când intru pe teren, îmi doresc să câștig fiecare meci. Rezultatele aș vrea să le las la urmă și să mă gândesc la ce trebuie să joc și să ating forma mea maximă”, a mai declarat Halep, potrivit Digi Sport.