Evenimentul Zilei > Actualitate > Simona Halep, trasă pe linie moartă la Australian Open
Simona Halep, trasă pe linie moartă la Australian Open

Simona Halep, trasă pe linie moartă la Australian Open

„În prima repriză am simțit că am fost lovită de un tren, totul venea prea repede spre mine”, așa și-a început Simona Halep conferința de presă după înfrângerea suferită, ieri, cu Serena Williams, în „optimile” turneului de Mare Șlem de la Melbourne. Chiar dacă nu i-a pierit zâmbetul după eliminare, românca este corzi acum, în privința păstrării statutului de lider WTA.

Cel mai așteptat meci din optimile de finală de la Australian Open, Simona Halep (locul 1 mondial) – Serena Williams (16 WTA), a fost unul incredibil. Cele două campioane au evoluat la cel mai înalt nivel, dar, în final, victoria i-a aparținut amercancei în vârstă de 37 de ani, care a dispus de româncă în trei seturi, scor 6-1, 4-6, 6-4.

Primul act a fost un adevărat uz de forță din partea Serenei (a servit și cu 180 km/h!), pe care și l-a dobândit în doar 20 de minute.

După meci, Simona și-a început conferința de presă cu zâmbetul pe buze, făcând referire la dominația la care a fost supusă în primul set. „Lăsaţimă să încep cu o glumă. În primul set am simţit că am fost lovită de un tren, totul venea prea repede spre mine”, a explicat constănțeanca.

 

„Simona e fantastică!”

În ciuda înfrângerii, Halep a făcut cel mai bun meci al ei din acest sezon, dar jocul l-a pierdut în „decisiv”, la 3-2, marcând momentul psihologic al partidei. Despre Serena Williams putem spune a fost la nivelul de odinioară, dar marea campioană nu a uitat să-i aducă ovații româncei. „Au fost niște puncte incredibile. Mă bucur mult că am ajuns în fazele superioare aici. Am avut nevoie de un joc fantastic. Simona e numărul 1 în lume și a demonstrat-o astăzi. E fantastică! Mă bucur că am putut să ridic nivelul jocului meu. Sunt o luptătoare. Nu cedez niciodată. Muncesc mult pentru fiecare punct”, a declarat fosta lideră WTA la final.

Acum, odată cu eliminarea de la Melbourne, Simona Halep nu mai este sigură că va domni în ierarhia mondială și după acest turneu. Astfel ar putea pierde Simona fotoliul de lider WTA: Naomi Osaka și Petra Kvitova o pot detrona dacă vor accede în semifinale, iar Elina Svitolina și Karolina Pliskova pot prelua supremația dacă ajung în ultimul act.

 

Cum o poate salva Serena

Însă, „Simo” stă la mâna Serenei, ca să fie în continuare lider WTA. Este nevoie ca americanca să ajungă în finală, dar pentru acest lucru va trebui să le elimine pe parcurs atât pe Pliskova, cât și pe învingătoarea dintre Osaka și Svitolina. „Dacă pierd locul 1 acum, voi încerca să îl recuperez. Ținta mea e să joc cât de bine pot în fiecare meci. Locul în clasament nu contează în acest moment pentru mine. Trebuie să-mi recapăt nivelul, voi munci pentru asta. La finalul anului contează mai mult locul în clasament, atunci mă voi stresa cu asta. Mă voi strădui. Acum voi merge acasă, ma voi odihni şi mă voi uita la tenis”, a declarat Halep.

„Tricolora” nu a reușit să își apere finala de anul trecut și a pierdut nu mai puțin de 1.060 de puncte. Pentru parcursul ei până în turul 4 la Melbourne, românca a fost recompensată cu 260.000 de dolari.

 

„Simo” va fi antrenată de un alt Belgian

Așa cum a anunțase recent, Simona Halep își va numi antrenorul, lucru pe care l-a promis să-l facă după ce își va încheia socotelile cu Australian Open 2019.

Ieri, atât sportiva noastră, cât și antrenorul belgian Thierry Van Cleemput (foto) au confirmat negocierile. Tehnicianul a fost surprins la încălzirea dinaintea partidei cu Serena Williams, la nici o zi după ce a rupt colaborarea cu compatriotul său David Goffin, jucător aflat pe locul 22 ATP.

„Suntem în tratative, încă nu e nimic oficial. Îmi place de el ca antrenor. Îmi place și ca om. dar încă nu ne-am decis. Trebuie să ne cunoaștem mai bine. Nu am nicio legătură cu despărțirea lui de David Goffin”, a spus Halep. Va fi, așadar, al doilea antrenor belgian din cariera Simonei Halep, după Wim Fissette, cel alături de care românca a strălucit în 2014, în circuitul WTA.

 

„Lăsați-mi puțin timp”

De-a lungul carierei, Thierry Van Cleemput i-a mai pregătit pe Olivier Rochus, Steve Darcis și a fost asistent în echipa de Cupa Davis. „Înțeleg că e ciudat, dar nu vreau să vorbesc despre acest subiect. Este inutil să vorbesc acum. Lăsațimi puțin timp. Situația mea? Aștept”, a spus Van Cleemput.

Însă, potrivit presei internaționale, tehnicianul belgian a refuzat-o pe româncă inițial, înaintea turneului de la Melbourne, dar s-a răzgândit între timp