Simona Halep a coborât, de ieri, o poziție în ierarhia mondială a tenisului. Cea mi bună tenismenă din România urmează să debuteze astăzi în cadrul turneului de tip Premier, de la Dubai, dotat cu premii în valoare totală de 2,5 milioane de dolari.

Jucătoarea în vârstă de 23 de ani a devenit în scurt timp principala favorită a competiției din Emirate, după ce americanca Serena Williams și rusoaica Maria Șarapova și-au anunțat retragerea.

Într-un interviu acordat site-ului tennis.com, Simona a mărturisit faptul că actuala poziție a sa în clasamentul WTA, locul 4, o pune sub presiune.

A explicat motivul demiterii lui Hogstedt

„Simt că toată lumea încearcă să mă bată acum, când sunt numărul 4 WTA. Simt un pic de presiune. Este vorba despre cum joci în fiecare zi și despre cât de departe poți merge în turneu, nu despre ce loc ești în clasament”, a declarat Halep.

Simona a oferit argumente în ceea ce pivește decizia de a renunța la serviciile antrenourului suedez Thomas Hogstedt. „Cred că e foarte greu pentru cineva să înțeleagă mentalitatea unui jucător din altă țară, așa că prefer să rămân cu românii, iar câteodată, când simt că am nevoie de ajutor, să apelez la un antrenor disponibil”, a conchis tenismena noastră.