Simona Halep s-a retras din turneul de la Oeira. Vestea pe care nimeni nu o aștepta

Simona Halep s-a retras din turneul de la Oeira. Vestea pe care nimeni nu o aștepta Simona Halep/Sursa Foto: Arhiva EVZ

Simona Halep încă nu e în formă completă pentru revenirea pe zgură, dovadă fiind anunțul făcut de româncă cu doar câteva ore în urmă. Cu toate că și-a dorit mai mult ca oricând să joace în orice competiție va avea ocazia, Simona Halep nu este încă pregătită.

Simona Halep s-a retras din turneul de la Oeira

Simona Halep a anunțat că se retrage din turneul de la Oeira printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare. Românca a mărturisit că nu se simte încă pregătită să revină pe zgură, în cadrul turneului din Portugalia, care se va desfășura în perioada 15-21 aprilie.

„Schimbare de planuri! Corpul meu îmi spune că are nevoie de mai mult timp pentru a se adapta complet la antrenamente. Nu vreau să îmi grăbesc revenirea, așa că nu voi putea juca la Oeiras săptămâna viitoare”, a scris Simona pe rețelele de socializare.

Este a doua retragere a Simonei de când a primit șansa de a reveni pe teren, după ce a hotărât să nu mai participe alături de echipa Billie Jean King Cup a României.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atunci, fosta lideră WTA a invocat că suferă de probleme la umăr după participarea la WTA Miami.

Simona Halep

Simon Halep. Sursa foto: Facebook

A primit șansa de a juca printr-un wild card

Pentru participarea la turneul de la Oeira, Simona Halep primise un wild card.

Camila Osorio (63 WTA, Columbia), Viktorija Golubic (78 WTA, Elveția) și Bernarda Pera (82 WTA, SUA) sunt jucătoarele cel mai bine clasate care vor participa la turneul din Portugalia.

Celelalte invitații oferite de oficialii turneului de la Oeiras sunt pentru Kristina Mladenovic (254 WTA), Francisca Jorge (190 WTA) și Matilde Jorge (551 WTA).

Pe lista de înscrieri se mai găsesc șapte jucătoare din Top 100: Rebeka Masarova (83 WTA, Spania), Lourdes Carlé (84 WTA, Argentina), Clara Tauson (87 WTA, Danemarca), Harriet Dart (88 WTA, Marea Britanie), Yanina Wickmayer (89 WTA, Belgia), Zhuoxuan Bai (92 WTA, China) și Renata Zarazúa (100 WTA, Mexic).

Simona Halep este pe locul 1.143 în calsamentul mondial

Simona a revenit în clasamentul WTA, după partida disputată la Miami, în care Simona a suferit o înfrângere în fața Paulei Badosa. Cu doar 10 puncte obținute după eliminarea din primul tur al turneului de la Miami, Halep se află acum pe locul 1.143 în ierarhia tenisului feminin mondial.

„Nici nu mai contează pe ce loc este. Ești pe locul 1.100 sau pe cât e ea. Nu mai contează. Ai fost odată numărul 1, la revedere! Acum că ești 1.100, asta e. Ai avut acele probleme. Oamenii se mai accidentează, stau și câte un an și revin după aceea. Nu-i nicio problemă. Trebuie să joace cât mai mult. Dar nu știu de ce nu a jucat la Billie Jean King Cup”, a declarat Ilie Năstase pentru iamsport.ro.