Mouratoglou, pus la zid de legendarii din tenisul mondial. Acuzații legate de cazul Halep

Mouratoglou, pus la zid de legendarii din tenisul mondial. Acuzații legate de cazul Halep Sursa foto: Simona Halep/Facebook

Jucătorii Kim Clijsters și Andy Roddick și-au spus opinia despre suspendarea Simonei Halep. Legendarii tenisului susțin că Patrick Mouratoglou ar fi principalul vinovat în acest caz.

Simona Halep a fost suspendată 4 ani din tenis, fiind acuzată de încălcarea programului anti-doping. Aceasta a fost depistată pozitiv cu roxadustat în timpul US Open 2022. Jucătoarea româncă a fost notificată de aceste nereguli în luna mai a anului trecut. Două nume mari ales  tenisului mondial îl pun la zid pe antrenorul acesteia.

Doi mari jucători de tenis, sprijin pentru Simona Halep

Kim Clijsters și Andy Roddick au analizat situația jucătoarei de tenis românce. Aceștia în consideră vinovat pe antrenorul Patrick Mouratoglou, pentru scandalul în care a intrat fostul lider mondial. Kim Clijsters a precizat că acuzațiile aruncate asupra Simonei Halep au surprins-o, cu toate că nu o cunoaște foarte bine pe româncă.

„Am fost foarte surprinsă la auzul veștilor despre Halep. Nu o cunosc foarte bine pe Simona, dar o știu suficient încât să am încredere că nu a luat ceva în mod intenționat cu riscul să își pună cariera în situația în care este acum. Cred că cel mai mare semn de întrebare este legat de echipa ei. Înțeleg că a luat acele suplimente și că ar fi trebuit să se informeze mai bine.”, a spus jucătoarea de tenis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mouratoglou, considerat vinovat

Clijsters a mărturisit că de fiecare dată când a luat tratamente recomandate de medic, a fost nevoită să le verifice și la WTA. De asemenea, Agenția Anti-Doping și-a dat avizul pentru consumul acestora.

„Am fost în situația în care m-am îmbolnăvit și a trebuit să verific tot ce consumam, orice mi-ar fi recomandat un medic, trebuia să verific cu WTA și cu cei de la Agenția Anti-Doping că este totul în regulă și că pot primi o aprobare. ”, a adăugat ea.

Cunoscut jucătoare i-a luat apărarea Simonei, dând vina pe antrenorul francez, pentru scandalul dopajului.

„Dacă nu faci asta, întotdeauna există un risc că ceva poate să meargă rău. Într-o situație ca asta, când ai un antrenor care preia comanda și te manipulează, el dictează tot ce se întâmplă în jurul tău. În cazul ăsta este vorba de Patrick, a făcut un video în care a spus că este un produs cu colagen pe care i l-a propus Simonei, iar ea l-a luat fără ezitare.

Sunt curioasă ce se va întâmpla pe viitor cu WTA, pentru că tot apar antrenori care vor să controleze tot ce se întâmplă cu o jucătoare, iar ăsta este un semnal de alarmă. Îmi pare foarte rău pentru ce se întâmplă cu Simona, dar, din nou, nu cunoaștem întreg adevărul. Sper că a putut să se apere la TAS”, a spus Clijsters.

Kim Clijsters

Kim Clijsters. Sursa foto: Arhiva EVZ

Andy Roddick despre cazul Simona Halep: Este ceva putred la mijloc

Cunoscutul jucător îl critică aspru pe antrenorul francez. De asemenea, acesta a precizat că nu ar fi corect ca fostul lider mondial să plătească pentru greșeala lui Mouratoglou.

„Vorbim despre Patrick Mouratoglou. Ea a schimbat întreaga echipă, iar Mouratoglou a preluat controlul, dar cred că ceva este putred la mijloc. Este interesant, sunt de acord cu tine, nu sunt sigur care e pedeapsa, înțeleg că suntem responsabili, dar mă deranjează că Mouratoglou nu a ieșit imediat în față să vorbească, nu doar într-un videoclip, ci să răspundă la întrebări.Dacă eu aș fi luat parte la asta, să îi dau o substanță cuiva care are încredere în mine, aș încerca să încasez cât mai multe gloanțe pentru acea persoană. Aș spune ‘Eu i-am dat substanța, este vina mea!’.”, a spus el.

Andy Roddick

Andy Roddick. Sursa foto: Arhiva EVZ

Simona Halep a fost audiată la TAS în perioada 7-9 februarie. De asemenea, antrenorul francez a fost audiat în acest caz.