Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep, în afara locurilor ce asigură calificarea la „Turneul Campioanelor”
Simona Halep, în afara locurilor ce asigură calificarea la „Turneul Campioanelor”

Simona Halep, în afara locurilor ce asigură calificarea la „Turneul Campioanelor”

Eliminată încă din faza sferturilor de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului, de la Australian Open, tenismena din România, Simona Halep, se află, deocamdată, în afara locurilor care asigură calificarea la „Turneul Campioanelor” de la Shenzen.

Simona Halep, în afara locurilor ce asigură calificarea la „Turneul Campioanelor”.

Proaspăt câştigătoare a competiţiei de la Melbourne, japoneza Naomi Osaka conduce detaşat clasamentul WTA din 2021, fiind urmată de americanca Jennifer Brady, marea surpriză din această ediţie a întrecerii de la Antipozi.

Osaka şi-a securizat poziţia de lider, după ce a obţinut, în weekend, cel de-al patrulea trofeu de Mare Şlem din carieră. Japoneza a atins, de asemenea, în acest debut de an şi faza semifinalelor la turneul WTA 500 Gippsland Trophy” a titrat pagina oficială a circuitului feminin WTA.

Pe ultima treaptă a podiumului se află Serena Williams, veterana în vârstă de 39 de ani din Statele Unite ale Americii, care a învins-o pe hard-ul de la Melbourne, pe jucătoarea din ţara noastră, Simona Halep. Sportiva originară din Constanţa e, în acest moment, în afara topului opt mondial, situându-se cu o poziţie mai jos, pe nouă.

Osaka nu simte nicio presiune. Simona Halep, în afara locurilor ce asigură calificarea la „Turneul Campioanelor”

Chiar dacă se află în atenţia presei de pe întregul mapamond, tânăra învingătoare de la Australian Open, Naomi Osaka, rămâne cu picioarele pe pământ şi declară că nu simte nicio presiune pe umerii săi.

Să fiu sinceră, nu mă gândesc deloc la clasament. Din acest motiv, nici nu joc la foarte multe turnee. Îmi doresc doar să rămân pe parcursul întregului sezon la un nivel constant şi să nu mă mai prăbuşesc în vară, aşa cum mi s-a întâmplat de obicei, până acum” a spus, cu multă bucurie în glas, nipona născută în 1997.

Eleva lui Fissette nu ţinteşte fotoliul de lider

În urma succesului repurtat la Melbourne, Osaka a depăşit-o în clasamentul general al WTA pe Simona Halep şi s-a apropiat vertiginos de ocupanta poziţiei întâi, australianca Ashley Barty. Japoneza pregătită de fostul antrenor al româncei din 2014, belgianul Wim Fissette, spune însă că nu urmăreşte cu tot dinadinsul fotoliul de lider.

Dacă voi avea în continuare rezultate bune, atunci va fi evident că voi reuşi să ajung şi pe primul loc în clasamentul WTA, dar, per total, acesta nu reprezintă un obiectiv pentru mine” a fost categorică Naomi Osaka.