Evenimentul Zilei > Sport > Naomi Osaka a intrat în istoria tenisului, după ce a câștigat Australian Open. Performanță rar întâlnită
Naomi Osaka a intrat în istoria tenisului, după ce a câștigat Australian Open. Performanță rar întâlnită

Naomi Osaka a intrat în istoria tenisului, după ce a câștigat Australian Open. Performanță rar întâlnită

Naomi Osaka s-a impus, azi, la Australian Open, și și-a trecut în cont cel de-al patrulea titlu de Mare Șlem al carierei.

Naomi Osaka (23 de ani, 3 WTA) s-a impus, sâmbătă, în finala turneului de la Australian Open. Japoneza a luptat pentru trofeul de la Melbourne cu americanca Jennifer Brady (locul 24 în ierarhia mondială). În fața căreia s-a impus fără mari probleme, cu scorul de 6-4, 6-3. Partida a durat o oră și 17 minute.

Sportiva din Japonia intrat într-o galerie extrem de selectă, în care se mai află doar Monica Seleș și Roger Federer

Este al doilea succes repurtat de Naomi Osaka la Australian Open, după cel din anul 2019. De asemenea, sportiva și-a trecut în palmares cel de-al patrulea titlu de Grand Slam. În tot atâtea finale disputate. Ea a mai fost victorioasă la US Open în 2018 și 2020. Osaka a câștigat de fiecare dată atunci când a jucat cu trofeul pe masă.

O performanță ce a mai fost reușită în epoca modernă a tenisului (Open) doar de iugoslava / americanca Monica Seleș și elvețianul Roger Federer. Doar acești trei jucători de tenis au câștigat primele patru finale de Mare Șlem.

Începând de săptămâna viitoare, după victoria de la Australian Open, Naomi Osaka o va depăși pe Simona Halep în clasament

Osaka şi Brady s-au întâlnit de patru ori până acum, jucătoarea niponă obţinând sâmbătă a treia sa victorie în faţa reprezentantei Statelor Unite. Pentru victoria de la Melbourne, Osaka a fost răsplătită cu un cec în valoare de  2,75 milioane de dolari australieni. În timp ce finalista a fost recompensată cu 1,5 milioane de dolari australieni.

Începând de luni, Naomi Osaka o va depăși în clasamentul general pe Simona Halep. Japoneza va urca pe poziția a doua, cu un total de 7.835 de puncte. Românca se va clasa pe poziția a 3-a, cu 7.255 de puncte.


Mesajul ÎNFIORĂTOR al unei CAMPIOANE MONDIALE: „E timpul să părăsesc această planetă”

Cădere spectaculoasă a liderului mondial Naomi Osaka. Japoneza poate pierde locul 1 WTA