Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep s-a calificat în „optimile” de la Australian Open. Românca a defilat cu Veronika Kudermetova
Simona Halep s-a calificat în „optimile” de la Australian Open. Românca a defilat cu Veronika Kudermetova

Simona Halep s-a calificat în „optimile” de la Australian Open. Românca a defilat cu Veronika Kudermetova

Simona Halep va evolua în optimile de finală de la Australian Open, după ce a trecut fără emoții de turul al 3-lea.

Simona Halep (locul 2 WTA) s-a calificat, astăzi, în optimile de finală de la Australian Open. Cea mai bună jucătoare de tenis din România a câștigat meciul cu Veronika Kudermetova. Halep a trecut fără emoții de rusoaică, locul 36 WTA, scor 6-1, 6-3. Sportiva din Constanța nu a avut emoții în primul set, atunci când a pierdut doar un game. Mai echilibrat, actul al doilea a fost totuși tranșat fără mari bătăi de cap de către Halep.

Simona Halep merge în optimile de finală de la Australian Open fără bătăi de cap

În optimile de finală de la Melbourne, Simona va evolua împotriva învingătoarei din partida Iga Swiatek (17 WTA) / Fiona Ferro (46 WTA). Anul trecut, la Roland Garros, Halep a fost zdrobită de poloneza Iga Swiatek, cea care s-a impus în două seturi, cu scorul de 6-1, 6-2.

După victoria obținută, astăzi, Simona a explicat că a lucrat foarte mult la serviciu în ultima perioadă. Iar eforturile depuse la antrenamente încep să se vadă.

„Mi-am îmbunătățit mult serviciul, am lucrat la acest aspect. Terenul e mult mai rapid ca anul trecut. Nu e ușor pentru mine. Eu îmi propun de obicei să blochez loviturile de forță ale adversarelor. Ar fi o mare provocare (n.r – un eventual meciu cu Swiatek). M-a distrus la Roland Garros. Trebuie să joc mai bine, să fac altceva. Am încredere în mine, mă simt excelent. Să vedem ce va fi”. A afirmat Simona Halep.

Sorana Cîrstea nu a făcut față în partida cu Marketa Vondrousova

Tot azi, de turul al treilea nu a putut să treacă o altă jucătoare de tenis din România. Sorana Cîrstea (68 WTA) a fost învinsă de cehoaica Marketa Vondrousova (poziția a 20-a în ierarhia mondială), cu scorul de 2-6, 4-6.

Altfel, Australian Open va intra în carantină. Decizia a fost luată de Daniel Andrews, guvernatorul regiunii Victoria, după ce 13 cazuri au fost confirmate într-un hotel din zonă.