Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep, meci de infarct la Australian Open. Românca a învins când nimeni nu-i mai dădea șanse
Simona Halep, meci de infarct la Australian Open. Românca a învins când nimeni nu-i mai dădea șanse

Simona Halep, meci de infarct la Australian Open. Românca a învins când nimeni nu-i mai dădea șanse

Simona Halep a trecut foarte greu de turul al 2-lea de la Australian Open, după ce a eliminat-o pe Ajla Tomljanovic, în trei seturi.

Simona Halep (locul 2 WTA) s-a calificat, miercuri, în turul al 3-lea al turneului de Mare Șlem Australian Open. Sportiva din Constanța a întâlnit-o pe australianca Ajla Tomljanovic (poziția a 72-a în ierarhia mondială). Și a avut parte de o confruntare foarte dificilă, la finalul căreia s-a impus cu 4-6, 6-4, 7-5. Românca nu a început grozav partida de astăzi și a cedat primul act cu 4-6. A reușit să revină în cel de-al doilea, în care s-a impus cu același scor.

Simona Halep la Australian Open. În decisiv a închis meciul după ce a câștigat cinci gameuri consecutive

Dar marile probleme pentru Simona Halep au apărut în setul decisiv. Mai întâi a fost condusă cu 0-2 la gameuri, apoi a egalat. Ajla Tomljanovici a dus scorul la 5-2. Moment în care se părea că românca va avea o prezență foarte scurtă la această ediție a Australian Open. Însă, Halep a revenit incredibil și a câștigat 5 gameuri consecutive. A închis meciul la 6-2. Două ore și 33 de minute a durat confruntarea dintre cele două jucătoare de tenis.

„A fost un meci foarte greu, dar mă așteptat să fie așa. Nu a fost o surpriză”

„A fost un meci foarte greu, dar mă așteptat să fie așa. Nu a fost o surpriză, pentru că o cunosc pe Ajla Tomljanovic și știu că poate să pună probleme oricărei jucătoare din circuit. Da, am vorbit mult cu mine și nu eram chiar optimistă. Nu am vorbit despre scor, dădeam vina pe mine că nu sunt suficient de puternică”. A spus Simona Halep la finalul confruntării care a dus-o în turul al 3-lea al turneului de Grand Slam.

România mai este reprezentată de o jucătoare în aceeași fază a competiției. Tot miercuri, Sorana Cîrstea a eliminat-o în turul al 2-lea pe Petra Kvitova, un nume de referință în circuit. Sportiva din Târgoviște s-a impus în trei seturi, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-1. În faza următoare a turneului se va afla față în față cu o altă jucătoare din Cehia. Este vorba despre Marketa Vondrousova, locul 20 în WTA.