Evenimentul Zilei > Sport > Sorana Cîrstea a fost eliminată de la Australian Open. Vești proaste. Turneul de Mare Șlem intră în carantină
Sorana Cîrstea a fost eliminată de la Australian Open. Vești proaste. Turneul de Mare Șlem intră în carantină

Sorana Cîrstea a fost eliminată de la Australian Open. Vești proaste. Turneul de Mare Șlem intră în carantină

Sorana Cîrstea a pierdut meciul disputat, vineri, în turul al 3-lea de la Australian Open. Competiția va intra în carantină.

Sorana Cîrstea (locul 68 WTA) a fost eliminată, vineri, de la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului. Românca a evoluat în turul al 3-lea și a înfruntat-o pe cehoaica Marketa Vondrousova (poziția a 20-a în ierarhia mondială). În fața căreia nu s-a descurcat prea bine, pentru că a cedat în două seturi, scor 2-6, 4-6.

Sorana Cîrstea a încheiat conturile cu Australian Open

Românca a început mai bine jocul, a condus cu 1-0 şi 2-1. Apoi a pierdut controlul şi a cedat cinci ghemuri la rând. Vondrousova, finalistă la Roland Garros în 2019, a câştigat setul cu 6-2. În actul al doilea, Cîrstea şi-a făcut serviciul în ghemul de debut. Apoi, Voundrousova s-a desprins la 3-1, Sorana a reuşit egalarea, la 4-4, dar şi-a pierdut apoi serviciul la capătul unui ghem lung, cehoaica încheind conturile cu 6-4.

Cîrstea a încheiat cu o dublă greşeală, în timp ce Vondrousova a avut un as şi 5 duble greşeli. Cehoaica a fost superioară la punctele făcute cu primul serviciu (75%-54%). În timp ce Sorana a avut un plus la serviciul al doilea (47%-42%). Dacă la capitolul winners situaţia a fost echilibrată (20-19 pentru cehoaică), românca a făcut mult mai multe erori neforţate (38). Sportiva din Târgoviște va primi un cec în valoare de 215.000 dolari australieni şi 130 de puncte WTA.

Spectatorii nu mai au acces la meciuri

Australian Open va intra în carantină. Decizia a fost luată de Daniel Andrews, guvernatorul regiunii Victoria, după ce 13 cazuri au fost confirmate într-un hotel din zonă.

Meciurile programate vineri se vor disputa fără prezența spectatorilor. „E tare dificil. Vor fi niște zile grele pentru toată lumea. Asta este situația, trebuie să ne conformăm și să sperăm că totul va fi bine. A fost foarte distractiv să simt din nou fanii în tribune, mai ales aici, unde sunt speciali. A fost grozav! Dar știți cum este, trebuie să iei cele mai bune decizii”. A comentat Serena Williams acest caz.