Evenimentul Zilei > Sport > Australian Open: Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu au fost eliminate în primul tur al probei de dublu
Australian Open: Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu au fost eliminate în primul tur al probei de dublu

Australian Open: Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu au fost eliminate în primul tur al probei de dublu

Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu au fost eliminate în primul tur al probei de dublu de la Australian Open. Halep va continua însă parcursul la simplu. În 2020, ea a ajuns până în semifinale la primul Grand Șlem al anului.

Australian Open: Halep, Begu și Buzărnescu au fost eliminate la dublu! Simona Halep, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu au fost eliminate în primul tur al probei de dublu de la Australian Open. Halep şi partenera ei Charlotte Kempenaers-Pocz (Australia) au fost eliminate în primul tur, potrivit România TV. Cele două sportive au fost învinse, joi, cu scorul de 6-3, 7-5, de cuplul australian Arina Rodionova/Storm Sanders. În setul al doilea, Halep şi partenera ei de numai 16 ani au condus cu 5-1, dar au pierdut apoi 6 ghemuri la rând. Simona Halep va evolua în continuare în proba de simplu, unde s-a calificat în turul al treilea.

Perechea Mihaela Buzărnescu/Ankita Raina a pierdut, cu scorul de 3-6, 0-6, meciul cu perechea australiană Olivia Gadecki/Belinda Woolcock, beneficiară a unui wild card. Calificarea în turul doi este recompensată cu un premiu total de 45.000 de dolari australieni (28.700 de euro) şi câte 70 puncte WTA.

Halep, calificare dramatică în turul trei. Cahill i-a reproșat vechile metehne

Dubla campioană de Grand Șlem a obţinut o victorie în 3 seturi, miercuri, în turul doi, împotriva Aljei Tomljanovic. În setul decisiv, jucătoarea de la Antipozi a avut 5-2 şi a servit pentru meci, ajungând la doar două puncte de câştigarea partidei. Partida a durat 2 ore și 36 de minute.

În setul decisiv, Tomljanovic a fost mai inspirată şi a condus cu 2-0, Halep a reuşit egalarea, 2-2. Apoi a greşit mult, iar australianca s-a desprins la un neaşteptat 5-2. Simona a jucat apoi tot mai exact, a forţat-o pe Tomljanovic să alerge dintr-un colţ în altul. Punctele s-au adunat, într-o revenire de senzaţie, concretizată în 5 ghemuri la rând (7-5).

„Nu am avut nimic de pierdut”, a declarat românca la conferința de presă de după partidă, comentând revenirea ei incredibilă. Potrivit GSP, Halep a dezvăluit că antrenorul ei, australianul Darren Cahill, a fost deranjat de faptul că s-a comportat ca în trecut. Reputatul antrenor i-a reproșat că a fost foarte nervoasă în timpul setului 3, comentând foarte des la finalul punctelor. Următoarea adversară a Simonei va fi cea de-a 32-a favorită a competiției, rusoaica Veronika Kudermetova.

Irina Begu a fost învinsă de două ori de sârboaica Nina Stojanovic

Tot joi, Irina Begu şi argentinianca Nadia Podoroska au fost întrecute în primul tur de cuplul croato-sârb Darija Jurak/Nina Stojanovic. A fost 6-0, 5-7, 6-2, după o oră şi 52 de minute. De remarcat că Begu a fost învinsă de Stojanovic şi în primul tur la simplu.

Singurele reprezentante ale României în proba de dublu au rămas Andreea Mitu şi Raluca Olaru. Ele vor juca în turul al doilea cu perechea Liudmila Kicenok (Ucraina)/Jelena Ostapenko (Letonia), cap de serie numărul 13.