Evenimentul Zilei > Sport > Bianca Andreescu a câștigat meciul cu Mihaela Buzărnescu de la Australian Open. Victorie după 15 luni
Bianca Andreescu a câștigat meciul cu Mihaela Buzărnescu de la Australian Open. Victorie după 15 luni

Bianca Andreescu a câștigat meciul cu Mihaela Buzărnescu de la Australian Open. Victorie după 15 luni

Bianca Andreescu s-a calificat în turul al 2-lea al Australian Open, după ce a trecut în trei seturi de Mihaela Buzărnescu.

Bianca Andreescu (20 de ani, locul 8 WTA) a câștigat meciul disputat cu Mihaela Buzărnescu (32 de ani, 138 WTA). Confruntarea s-a disputat în primul tur de la Australian Open, iar Andreescu s-a impus cu 6-2, 4-6, 6-3. Românca născută în Canada a avut nevoie de trei seturi pentru a merge mai departe la Melbourne. Ea a câștigat primul act fără mari probleme, l-a pierdut pe cel de-al doilea și și-a adjudecat decisivul. Partida a durat două ore și trei minute.

Bianca Andreescu și Mihaela Buzărnescu, meci aprig ce a fost decis după trei seturi

A fost prima victorie obținută de Bianca Andreescu, după 15 luni. Revelația tenisului mondial din 2019 a fost forțată să stea departe de teren, din cauza accidentărilor. În turul al 2-lea de la Australian Open, ea va evolua împotriva lui Su-Wei Hsieh (68 WTA). Taiwaneza a avut succes în runda inaugurală și a câștigat cu 7-5, 6-2 partida cu  Tsevtlana Pironkova (Bulgaria, 137 WTA).

Irina Begu, prima româncă intrată în joc la Australian Open, a fost eliminată astăzi. Ea a pierdut confruntarea din primul tur, disputată cu Nina Stojanovic (Serbia), în două seturi, scor 3-6, 4-6.

Simona Halep o poate înfrunta pe Ajla Tomljanovic în turul al 2-lea de la Australian Open

Tot luni dimineață va intra în joc și Simona Halep. Cea mai bună jucătoare de tenis din România, locul 2 WTA, evoluează cu Lizette Cabrera. Sportiva din Australia a ajuns pe tabloul principal după ce a beneficiat de un wild card din partea organizatorilor turneului de Mare Șlem. Învingătoarea se va afla față în față, în turul al 2-lea al competiției de la Antipozi cu australianca Ajla Tomljanovic. Jucătoare care se află poziționată pe locul 69 în ierarhia mondială.