Simona Halep a debutat în noul an cu o victorie, într-un meci oficial, înainte de-a evolua la Australian Open. Românca participă la turneul Gippsland Trophy (WTA 500) de la Melbourne, dotat cu premii totale de 565.530 dolari. În runda a doua, sportiva din Constanța a câștigat meciul disputat cu Anastasia Potapova, 6-4, 6-4.

După trei break-uri consecutive în debutul partidei, Halep s-a desprins la 3-1. Și a mers până la finalul setului cu acest avantaj, câştigând cu 6-4.

Simona Halep se încălzește pentru Australian Open

În al doilea set, Potapova făcut un break la 2-1 şi şi-a majorat avantajul la 3-1. Însă, Halep a revenit şi a restabilit egalitatea (3-3). Rusoaica a mai condus o dată, cu 4-3. Dar fostul lider mondial a egalat şi a reuşit un break decisiv. Impunându-se cu 6-4. Simona a reușit cinci aşi în acest meci şi a făcut 2 duble greşeli. Iar Potapova a avut un as şi două duble greşeli. Potapova a avut un procentaj mai bun la primul serviciu (65%-60%). Dar Halep a fost mai bună la al doilea (65%-33%).

Victorie împotriva liderei mondiale

Halep, locul 2 mondial, e principala favorită la câștigarea trofeului. Ea şi-a asigurat un cec de 5.500 dolari şi 55 de puncte WTA. În „optimi” o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Destanee Aiava şi Laura Siegemund. Cea care s-a impus în faţa Monicăi Niculescu, cu 7-5, 6-4.

În primul meci al anului, unul demonstrativ, disputat la Adelaide, Halep a evoluat cu Ashleigh Barty. Românca a învins-o pe lidera mondială cu 3-6, 6-1, 10-8.

Monica Niculescu și Patricia Țig merg în optimile de finală

La dublu, Monica Niculescu şi Patricia Ţig s-au calificat în „optimi”. Scor 5-7, 7-6 (3), 10-6. Reușit cu perechea Caroline Garcia (Franţa)/Nadia Podoroska (Argentina). Româncele au obţinut victoria în două ore şi 6 minute.

Niculescu şi Ţig, care şi-au asigurat un cec de 2.670 dolari şi 55 de puncte. Vor juca în „optimi” cu, Andreja Klepac (Slovenia)/Elise Mertens (Belgia). Irina Begu şi chinezoaica Qiang Wang au fost învinse de Laura Siegemund/Vera Zvonareva, 6-2, 6-3.

sursa: Agerpres