Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep pleacă în aventura australiană. Ce a spus campioana. Foto
Simona Halep pleacă în aventura australiană. Ce a spus campioana. Foto

Simona Halep pleacă în aventura australiană. Ce a spus campioana. Foto

Simona Halep este pregătită să aibă din nou Australia la picioare. Ea este pregătită să cucerească un nou trofeu de Grand Șlem, după un an competițional dezorganizat din cauza pandemiei.

Simona Halep, numărul doi mondial, a postat luni pe pagina sa de Twiter o fotografie în care se odihnește după un antrenament, cu o rachetă în mâini, însoțită de un mesaj. „Ultimul înainte .. Australiaaaa @darren_cahill venim”.

Este cunoscut faptul că Simoan este antrenată de australianul Daren Cahill. Turneul din ianuarie, Australian Open, primul de mare șlem al anului 2021, se desfășoară chiar acasă la antrenor.

 

Halep se pregătește de carantina australiană

Simona a declarat cu câteva zile în urmă că se simte pregătită mental pentru cele 14 zile obligatorii de carantină înaintea turneului, primul de Mare Şlem al anului. Ea și-a setat un program de pregătire care include 5 ore zilnice de antrenament în timpul carantinei din Australia.

„Ştiu că va fi dificil din punct de vedere mental, dar consider că experienţele mele în bulele securizate din 2020 mă vor ajuta să fac faţă”, a spus Halep. Ea a adăugat că este recunoscătoare pentru fereastra de 5 ore în care se poate antrena în fiecare zi pe perioada carantinei din Australia.

„Sunt mai puţin stresată şi pentru că ştiu că în Australia au COVID-19 sub control şi odată ce voi ieşi din carantină voi fi liberă”, a subliniat românca.

În pofida pandemiei, Halep, campioană la Wimbledon în 2019 și la Roland Garros în 2018, a avut un sezon bun în anul care s-a încheiat, cu o serie de 17 victorii consecutive. Ea nu a participat la US Open din cauza contextului epidemiologic din vară. Dar, în cele din urmă, s-a infectat cu COVID-19, reușind din fericire să se vindece.

Campania sa în 2021 va debuta în Australia la mijlocul lunii ianuarie, când va intra în cele două săptămâni de carantină obligatorie înaintea turneului de Mare Şlem, care va debuta pe 8 februarie.

 Ultimul său meci oficial a fost în octombrie 2020

Ultimul meci oficial susţinut de sportivă a avut loc la începutul lui octombrie, la Roland Garros. Aici a fost eliminată neașteptat de tânăra poloneză Iga Swiatek, care ulterior a și cucerit trofeul. Jucătoarea constănţeană speră să dispute câteva partide la un turneu WTA 500 la Melbourne Park, pentru a-şi face încălzirea înaintea Marelui Şlem.