Evenimentul Zilei > EVZ Special > Măsuri dure la Australian Open. 47 de tenismeni plasați în carantină strictă
Măsuri dure la Australian Open. 47 de tenismeni plasați în carantină strictă

Măsuri dure la Australian Open. 47 de tenismeni plasați în carantină strictă

Un număr de 47 de jucători şi jucătoare de tenis participanți la Australian Open au fost plasați în carantină strictă, imediat după sosirea la Melbourne.

Printre aceștia s-a numărat și canadianca de origine română Bianca Andreescu. Sportivii nu au posibilitatea de a se antrena în următoarele două săptămâni. Măsura a fost luată după depistarea unor cazuri pozitive la coronavirus printre ceilalţi pasageri din avioanele în care au călătorit.

Aeronavele groazei

Autorităţile statului Victoria, în care se află oraşul Melbourne, gazda primului turneu de Mare Şlem al anului, au anunţat existenţa a trei cazuri pozitive la bordul avionului care a sosit de la Los Angeles.

Aeronava a transportat 24 de jucători. Organizatorii competiţiei au confirmat un alt caz, în zborul de la Abu Dhabi la Melbourne, în care s-au aflat alţi 23 de jucători.

Cele trei persoane infectate cu Covid-19 nu erau erau jucători. Cu toate acestea, toţi pasagerii din aeronave sunt consideraţi contacţi și au fost plasaţi în carantină pentru 14 zile.

Măsuri dure la Australian Open. Jucătorii nu se pot antrena

„Niciun jucător sau membru al anturajului lor nu poate întrerupe carantina pentru a participa la antrenamente”, a precizat purtătorul de cuvânt al programului de carantină al statului Victoria. În zborul Los Angeles-Melbourne două persoane au fost găsite pozitiv.

Cei 47 de jucători şi jucătoare nu vor putea efectua, aşadar, cele cinci ore de antrenamente zilnice. Acestea erau autorizate pe durata celor 14 zile de carantină pentru participanţii la competiţie. Ei sunt nevoiţi să rămână izolaţi în camerele lor de hotel, scrie Agerpres.

În avionul care a zburat de la Los Angeles s-au aflat, printre alţii, belarusa Victoria Azarenka, învingătoare la Australian Open în 2012 şi 2013, americanca Sloane Stephens şi japonezul Kei Nishikori. Bianca Andreescu, campioană la US Open în 2019, a călătorit spre Melbourne în aeronava care a plecat de la Abu Dhabi. Ea s-a aflat alături de alte două câştigătoare de Mare Şlem, germanca Angelique Kerber şi rusoaica Svetlana Kuzneţova.

Simona Halep este și ea în carantină

Românca Simona Halep, numărul 2 mondial, deţinătoarea titlului la Wimbledon, se află deja în carantină. Numai că nu la Melbourne ci la Adelaide. Ea unde urmează să participe şi la un turneu demonstrativ alături de alte vedete ale tenisului mondial, înainte de Australian Open. Turneul australian are loc în perioada 8-21 februarie.