Evenimentul Zilei > Actualitate > Simona Halep, doborâtă de efort
Simona Halep, doborâtă de efort

Simona Halep, doborâtă de efort

Simona Halep nu a jucat la Dubai decât un set şi două game-uri! Simona, cap de serie numărul 7, s-a retras ieri, încă din primul tur, din pricina unei accidentări, în timpul partidei cu franţuzoaica Alize Cornet.

Lovitură de teatru ieri la turneul de tenis Premier de la Dubai, dotat cu premii totale în valoare de două milioane de dolari. Românca Simona Halep, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 7, a abandonat încă din primul tur, la scorul de 1-6, 1-1, al meciului disputat cu franţuzoaica Alize Cornet, locul 26 WTA.
Proaspăta câştigătoare a turneului de tenis de la Doha, Simona Halep a acuzat o accidentare la tendonul lui Ahile de la glezna dreaptă. Încă de la începutul partidei cu Alize Cornet s-a văzut clar că Simona nu se simte bine. În primul set, la 3-1 pentru Cornet, Simona a cerut primul time-out. A primit îngrijiri medicale. Simona a pierdut cu 1-6, într-un set în care a făcut mai mult figuraţie. A cerut din nou time-out, dar problemele nu s-au rezolvat. După doar două game-uri disputate din cel de-al doilea set, la scorul de 1-1, Simona a abandonat…
"Este, cred, vorba despre o tendinitopatie, apărută după un exces de activitate fizică sportivă", ne-a explicat Răzvan Ene, medic ortoped la Spitalul Universitar Bucureşti. Ene a mărturisit că nu ştie însă la ce nivel poate merge o asemenea accidentare. "Tabloul clinic cuprinde mai multe faze. E mai întâi durerea. Apoi apar tumefacţii şi, ulterior, impotenţă funcţională", ne-a spus medicul Răzvan Ene, care pune accidentarea Simonei Halep pe ritmul alert în care şi-a desfăşurat activitatea constănţeanca de la începutul anului.
Nu îi prieşte la Dubai
Ene nu crede că e vorba decât de o tendinopatie, ceea ce înseamnă că Simona Halep îşi va reveni repede. "Nu vreau să mă gândesc la vreo ruptură a tendonului. Acesta e cel mai fatidic eveniment pentru orice sportiv. Asta implică operaţie şi mult timp pentru recuperare", a adăugat Răzvan Ene.
Turneul de la Dubai nu îi prieşte Simonei Halep. Anul trecut, tot la Dubai, Halep a abandonat încă din calificări, tot din pricina unei accidentări.
Constănţeanca a abandonat şi anul trecut la Dubai, tot din cauze medicale

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News