Simona Halep are planuri măreţe. Vrea să aducă României o medalie olimpică

Simona Halep are planuri măreţe. Vrea să aducă României o medalie olimpică

Cea mai bună tenismenă din România speră să aducă o medalie de aur pentru România, la viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de Vară, care se va desfăşura la Rio de Janeiro, în anul 2016.

"Dacă aduci o medalie României la Olimpiadă înseamnă mult mai mult decât ce fac eu, dar sportul meu este individual şi e greu să te pregăteşti doar pentru Jocurile Olimpice. Noi avem săptămânal câte un turneu. Dar eu voi face tot posibilul şi sper să aduc o medalie României, deşi nu va fi uşor. Sper să rămână şi rezultatele mele în istoria tării noastre şi să îşi aducă aminte şi de mine celelalte generaţii. Mai sunt doi ani până la Rio, e o perioadă lungă, nu ştiu cum mă voi prezenta fizic atunci, însă dacă voi fi sănătoasă voi juca", a spus Halep, potrivit Mediafax.

Astfel, sportiva din Constanţa speră să realizeze o performanţă pe care niciun alt jucător de tenis din România nu a reuşit-o.

Simona Halep a avut un an foarte bun, câştigând două turnee, la Doha şi la Bucureşti. De asemenea, ea a ajuns până sferturile de finală ale Australian Open, a jucat finala la Roland Garros şi a atins penultimul act la Wimbledon. Graţie rezultatelor din acest an, tenismena a urcat până pe locul doi în clasamentul WTA, cea mai bună clasare a unei jucătoare din România din istorie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anul acesta, Simona Halep va juca în premieră la Turneul Campioanelor.