Simona Halep a reușit, după turneul de la Miami, să urce de pe poziția a 3-a pe cea de-a 2-a. Românca a ratat șansa de-a redeveni lideră, pentru că n-a trecut în sferturile de finală de Karolina Pliskova (Cehia), scor 5-7, 1-6, în condițiile în care calificarea în semifinale i-ar fi adus locul 1 WTA. Simona Halep va putea să atace din nou primul loc mondial în timpul turneului de la Stuttgart (Germania). Anul trecut, ea a ajuns în sferturile de finală și acum are de apărat 100 de puncte. În timp ce japoneza Naomi Osaka și cehoaica Petra Kvitova n-au luat startul la Stuttgart în 2018. Osaka, lideră WTA; nu va evolua la Charleston, așa că va pierde 55 de puncte. 

La Stuttgart, Halep are nevoie de unul dintre cele două scenarii pentru a urca pe prima poziție a clasamentului.

 – Constănțeanca ajunge în finală. Ea va avea nevoie ca Naomi Osaka să fie eliminată în primul tur și ca Petra Kvitova să nu câștige întrecerea.

 – Simona Halep câștigă turneul. În cazul ăsta, ea va avea nevoie ca Naomi Osaka să nu prindă finala.

Următoarea a apariție a Simonei pe teren se va produce la Rouen, la meciul de Fed Cup dintre Franța și România. „Antrenorul a decis mereu echipa și a făcut-o foarte bine, ne adaptăm deciziilor. Eu sunt concentrată pe ceea ce am de făcut, adică să câștig punctele pentru țară. Atmosfera din lot, dintre noi, fetele, a fost minunată data trecută, așa că sper să fie la fel și acum”,a declarat Simona.